Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple escull mitjançant un sorteig els membres de les meses per a les Eleccions al Parlament del 21-D

Escoltar

El Ple escull mitjançant un sorteig els membres de les meses per a les Eleccions al Parlament del 21-D

Hi haurà 116 meses i 1.044 persones en formaran part: 348 titulars i 696 suplents

Avui dimecres 22 de novembre a les 10 h ha tingut lloc el Ple de sorteig per escollir els ciutadans que formaran part de les meses electorals en les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el 21 de desembre.

 


El sorteig designa 9 candidats per cada una de les 116 meses que hi haurà a Mataró el dia de la jornada electoral, és a dir, avui s’han triat en total 1.044 membres de meses, entre presidents i vocals titulars i suplents: 116 presidents titulars, 232 presidents suplents, 232 vocals titulars i 464 vocals suplents.

Els candidats a ser escollits vocals d’una mesa són totes les persones inscrites al cens electoral de la ciutat que tenen entre 18 i 70 anys i, com a mínim, saben llegir i escriure. Per ser president d’una mesa, a més, han de tenir com a mínim formació professional de 2n grau o batxillerat superior.

L’elecció es fa mitjançant un sorteig informàtic que es fa davant els regidors de la corporació. Durant l’acte, que té lloc al Saló de Sessions i és obert al públic, l’alcalde, David Bote, és l’encarregat de pitjar el botó per aturar el sistema de selecció aleatòria, que acaba determinant els números dels primers seleccionats de la llista i també l’interval de repetició amb què es triaran els següents cridats a ser presidents i vocals de les meses electorals.

Durant el dia d’avui l’Ajuntament imprimeix els llistats de les persones que hagin resultat elegides i els seus suplents i els presenta a la Junta Electoral de Zona. Finalment, l’Ajuntament envia als ciutadans les corresponents notificacions.