Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups municipals mantenen el front comú contra els prostíbuls de grans dimensions a Mataró

Escoltar

Els grups municipals mantenen el front comú contra els prostíbuls de grans dimensions a Mataró

Malgrat una sentència declara vigent la llicència ambiental d’un dels prostíbuls, la construcció no pot començar en no disposar de llicència d’obres

Els grups municipals, junt amb l’alcalde, David Bote, han manifestat avui en una compareixença davant els mitjans de comunicació la seva voluntat de seguir fent front comú per lluitar contra la implantació a Mataró de prostíbuls de grans dimensions. Ahir va tenir lloc una Junta de Portaveus extraordinària per informar sobre una nova sentència judicial contrària als interessos municipals de no permetre l’obertura d’establiments d’aquestes característiques.

En concret, en una sentència del passat 7 de novembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat vigent la llicència ambiental d’un promotor per implantar un prostíbul de grans dimensions al número 27 de la Via Sèrgia. L’Ajuntament havia declarat caducada la llicència al maig de 2015, una decisió que va ser ratificada al 2016 pel Jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona. El TSJC revoca ara aquesta primera sentència.

La resolució del TSJC no implica que el promotor pugui començar a construir, ja que no disposa de llicència d’obres en vigor. En qualsevol cas, ara no podria obtenir-ne una de nova perquè l’Ajuntament va aprovar al juliol de 2017 una suspensió de llicències durant un any mentre es refà el Pla especial d’usos recreatius en la modalitat de musicals i en l’àmbit dels polígons industrials, on s’inclou la regulació dels locals de naturalesa sexual. Aquest document urbanístic està en estudi per intentar fer més restrictiva la normativa local respecte a aquestes activitats després que el Tribunal Suprem ratifiqués el passat maig una altra sentència del TSJC que anul·lava dos articles de l’Ordenança municipal sobre les activitats recreatives on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual. Un cop s’aprovi inicialment el nou document urbanístic, la suspensió de llicències es podrà ampliar per un any més.

 

Expedients de clausura de quatre presumptes activitats de naturalesa sexual

L’alcalde, David Bote, va signar el 16 d’octubre els decrets que donen inici als expedients de clausura de quatre establiments on presumptament s’exerceix la prostitució, segons han pogut detectar les inspeccions del Servei de Llicències i Policia Local. Es tracta de dos habitatges, un local i un quart establiment, en tots els casos de dimensions reduïdes.

L’activitat de naturalesa sexual en aquests immobles és il·legalitzable, donat que en cap cas es disposa de llicència d’activitats vigent ni sol·licitada; en els habitatges no es pot exercir una activitat d’aquest tipus, i en els altres dos casos no es compleixen els paràmetres urbanístics requerits per normativa. Els decrets han estat notificats als titulars de les activitats i l’Ajuntament ha rebut al·legacions en un dels casos. Un cop conclòs el termini de notificació, l’Ajuntament té previst fer noves inspeccions per determinar el tancament.