Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants dels Centres Oberts de Mataró i les seves famílies fan una sortida conjunta per primera vegada

Escoltar

Els infants dels Centres Oberts de Mataró i les seves famílies fan una sortida conjunta per primera vegada

La sortida es farà el 29 de desembre per treballar aspectes de relació entre infants, famílies i educadorsUna seixantena d’infants dels Centres Oberts de Mataró faran una sortida amb les seves famílies el proper 29 de desembre a Tiana. Aquesta activitat és la primera vegada que s’organitza amb l’objectiu de treballar el vincle de les famílies amb els professionals (educadors socials) dels centres oberts així com per treballar aspectes de relació entres els infants i els seus familiars. 
Els centres oberts són un servei d’intervenció socioeducativa no residencial, diürn i preventiu que van adreçats a infants i adolescents d’entre 6 i 12 anys. Aquests centres atenen, fora de l’horari escolar, infants i adolescents que es troben en diferents situacions de risc per afavorir el seu desenvolupament personal, integració social i adquisició d’aprenentatges prevenint i evitant el deteriorament de les situacions de risc i compensant els dèficits socioeducatius. Els educadors que hi treballen donen suport, estimulen i potencien l’estructuració i desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo.
L’Ajuntament de Mataró disposa de dos centres oberts municipals que són gestionats per la Fundació Pere Tarrés i atenen a 90 infants. En concret són el Centre Obert Municipal Pla d’en Boet i el Centre Obert Municipal Rocafonda. L’Ajuntament també disposa de places amb conveni amb el Centre Obert Salesians Sant Jordi que en total ofereix entre 30 i 35 places.
La Fundació Pere Tarrés ha proposat altres activitats puntuals com festes o xerrades per treballar aquest vincle a tres bandes entre infants, educadors i familiars. Aquesta sortida d’una dia és la primera vegada que s’organitza a Mataró.