Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Front comú dels grups municipals per mantenir restriccions a la implantació de prostíbuls de grans dimensions

Escoltar

Front comú dels grups municipals per mantenir restriccions a la implantació de prostíbuls de grans dimensions

L’Ajuntament estudia les possibilitats per endurir la normativa

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró s’ha reunit aquest matí per analitzar les possibles estratègies que han de permetre mantenir restriccions a l’obertura de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat.

 


En finalitzar la reunió, l’alcalde, David Bote, acompanyat de representants de tots els grups municipals, ha fet una compareixença davant els mitjans de comunicació per traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i informar que l’Ajuntament seguirà treballant per evitar la implantació d’aquest tipus d’activitats.

 


El Tribunal Suprem va ratificar el passat mes de maig una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la només dos articles de l’Ordenança sobre les activitats recreatives on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual. Aquests articles imposaven limitacions a les dimensions dels establiments. La fermesa de la sentència encara no ha estat notificada a l’Ajuntament, de manera que la nul·litat dels dos articles encara no és aplicable.
Segons s’ha informat a la Junta de Portaveus, els serveis municipals ja estudien les possibilitats per fer més restrictiva la normativa municipal en aquesta matèria, inclòs possibles modificacions de planejament urbanístic. A banda de l’Ordenança sobre les activitats recreatives on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual, l’Ajuntament disposa d’un Pla especial d’usos recreatius que regula els locals de naturalesa sexual i que, des de l’àmbit urbanístic, també imposa restriccions a aquestes activitats.
Actualment no hi ha cap llicència vigent ni en tràmit per implantar cap prostíbul.