Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa l’Audiència Prèvia al Ple perquè els ciutadans facin precs o preguntes

Escoltar

L’Ajuntament activa l’Audiència Prèvia al Ple perquè els ciutadans facin precs o preguntes

La primera Audiència Prèvia es farà abans del Ple de maig i la durada establerta és de mitja hora

Els ciutadans de Mataró, a títol individual o en representació d’una entitat, podran sol·licitar Audiència Prèvia al Ple per poder expressar un prec o una pregunta sobre temes de competència municipal. Aquesta nova via de participació ciutadana es recull en l’article 93 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que va ser aprovat inicialment en el Ple de gener 2017. A banda d’incorporar aquesta novetat, també es van modificar altres articles sobre la Junta de Portaveus i de funcionament de les sessions plenàries. 


30 minuts abans del Ple


L’Audiència Prèvia tindrà una durada màxima de 30 minuts, des de les 18.30 h fins a les 19 h, quan comença el Ple que de forma ordinària se celebra a Mataró cada primer dijous de mes. Els canals per fer arribar les peticions a l’Ajuntament són el web municipal i les Oficines d’Atenció Ciutadana. El termini de recepció límit dels precs o preguntes és de set dies abans de la celebració del Ple i serà l’alcalde o els regidors a qui vagin adreçades les preguntes qui respondran.
En cada Audiència Prèvia es podran fer fins a cinc intervencions i la limitació per persona o entitat és d’una intervenció per sessió i d’un màxim de tres per any. L’article 93 del ROM també detalla altres aspectes d’aquesta nova via de participació ciutadana com la durada de les intervencions i les respostes, les al·lusions, la denegació de preguntes i les notificacions.