Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament desactiva el protocol per baixes temperatures

Escoltar

L’Ajuntament desactiva el protocol per baixes temperatures

Segons les previsions els termòmetres no baixaran fins als 0 graus la propera nit

L’Ajuntament de Mataró ha desactivat aquest matí el protocol per baixes temperatures en millorar les previsions meteorològiques per a la ciutat i la comarca del Maresme en general. La propera nit no es preveu que els termòmetres baixin fins als 0 graus centígrads.

 


El protocol, amb implicació de diferents serveis coordinats pel Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament, es va activar dissabte passat i s’ha mantingut actiu durant tot el cap de setmana en previsió que les temperatures mínimes fossin molt baixes. Entre altres mesures, a l’alberg municipal de Can Soleret han estat disponibles la nit de dissabte i la de diumenge 12 places per atendre persones sense sostre que necessitessin passar la nit. Tres persones han utilitzat cada dia del cap de setmana aquest servei, que ja no estarà disponible la propera nit en finalitzar la situació de risc. La Creu Roja seguirà repartint kits pernocta (roba d’abric i sac de dormir) a través de la Unitat d’Emergència Social, acció que es duu a terme cada dilluns. A més, de dilluns a divendres l’Ajuntament té a disposició en horari diürn el Club social l’Andana (carrer de Ciutat Freta, 12).
Per la seva part, el Servei de Benestar Social ha fet arribar consells de protecció davant situacions de fred intens als 1.635 usuaris del servei de teleassistència, els 922 usuaris de les empreses d’atenció domiciliària, i al llistat de persones més vulnerables i fràgils (un total de 390 persones comptabilitzades), principalment gent gran que viu sola i amb malalties cròniques. La resta de serveis municipals implicats en el protocol no han registrat incidències destacables durant la situació de risc.