Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament es personarà com a acusació popular en el cas del veí acusat d’amenaces contra el col·lectiu LGTBI

Escoltar

L’Ajuntament es personarà com a acusació popular en el cas del veí acusat d’amenaces contra el col·lectiu LGTBI

Tots els grups municipals van votar una declaració institucional de rebuig als fetsL’Ajuntament de Mataró es personarà com a acusació popular en el cas del veí de Mataró acusat d’un delicte d’amenaces contra el col•lectiu LGTBI. Aquesta decisió arriba després de l’aprovació per unanimitat d’una declaració institucional de rebuig i condemna a aquests tipus de conductes, aprovada en la Junta de Govern extraordinària del 7 de setembre i de la qual se’n va donar compte en el Ple del 8 de setembre. 
A nivell legal, la decisió s’emmarca en base a l’aplicació de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.
D’acord amb la Llei 11/2014, les administracions públiques de Catalunya han de vetllat pel dret a la no discriminació amb independència de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere de la persona o del grup familiar a què pertanyi, així com protegir la integritat, la dignitat i la llibertat de totes les persones, d’acord amb els drets fonamentals i els drets humans universals. Pel que fa al Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, l’Ajuntament té l’obligació legal d’exercir les accions pertinents en defensa dels seus béns i drets.


Els fets
La Policia Nacional va detenir, el passat mes d’agost, un veí de Mataró de 36 anys per haver amenaçat presumptament, a través de les xarxes socials, de perpetrar un gran atac contra el col·lectiu de lesbianes, gais, transgèneres i bisexuals (LGTB). Després de la seva posada en llibertat, l’acusat hauria tornat a publicar un vídeo amenaçador contra el mateix col·lectiu.
El procediment el porta el Jutjat d’Instrucció 2 de Mataró, de Diligències Prèvies 680/2016-8.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya també han comparegut com a acusació popular en aquest cas.