Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inspeccionarà aquest any 368 habitatges buits a tota la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament inspeccionarà aquest any 368 habitatges buits a tota la ciutat

S’aprova el programa d’inspeccions previst a l’ordenança per verificar i mobilitzar al mercat els habitatges desocupats

L’Ajuntament de Mataró inspeccionarà aquest any 368 habitatges buits repartits per tota la ciutat. Les inspeccions es faran en el marc de l’Ordenança municipal reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits, que pretén aconseguir la mobilització en el mercat d’aquests habitatges per part dels propietaris, amb l’objectiu d’afavorir que augmenti l’oferta de pisos destinats a la borsa de lloguer social i a la vegada lluitar contra les ocupacions il·legals.

 


El programa d’inspeccions previst per aquest any es va aprovar per decret el passat 13 de març i ahir se’n va donar compte al Ple municipal. Els 368 habitatges que s’inspeccionaran estan inscrits al Registre d’habitatges buits i d’habitatges ocupats sense títol habilitant, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i són propietat de grans tenidors (entitats bancàries i empreses). Es troben ubicats als diferents barris i zones de la ciutat segons la següent distribució:

 


Centre: 18 habitatgesCerdanyola nord: 87 habitatgesCerdanyola sud: 64 habitatgesCirera: 12 habitatgesEixample: 50 habitatgesEl Palau: 14 habitatgesEls Molins: 10 habitatgesEscorxador: 4 habitatgesLa Llàntia: 9 habitatgesPeramàs: 10 habitatgesPla d’en Boet: 6 habitatgesRocafonda: 67 habitatgesVallveric: 9 habitatgesVista Alegre: 4 habitatgesUrbanitzacions: 4 habitatges
Aquest llistat es pot veure ampliat conforme s’emprenguin altres actuacions municipals: en relació, per exemple, a expedients en matèria de llicències o problemes de convivència i de comunitats de propietaris amb residents majoritàriament grans i/o en situacions d’especial vulnerabilitat, etc. Al juliol de 2016 Mataró tenia 3.382 habitatges buits.
Un cop realitzades les inspeccions, i després d’un tràmit d’audiència als propietaris, si es comprova que l’habitatge és buit de manera injustificada durant més de 2 anys, l’Ajuntament reclamarà a la propietat que prengui mesures efectives perquè l’immoble torni a estar ocupat, recordant especialment els avantatges de cedir-lo a la Borsa de Lloguer social. Si, malgrat els requeriments, no es prenen les mesures per mobilitzar l’habitatge al mercat l’Ajuntament pot imposar fins a tres multes coercitives de 3.000 €, 6.000 € i 9.000 €.
Està previst que les inspeccions es comencin a realitzar després de Setmana Santa.