Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora aquest mes d’abril la recollida de la brossa orgànica

Escoltar

L’Ajuntament millora aquest mes d’abril la recollida de la brossa orgànica

S’augmenta la freqüència de recollida i els contenidors es netejaran cada 15 dies

L’Ajuntament de Mataró incrementa a partir d’avui, 3 d’abril, la freqüència de recollida de la brossa orgànica i implanta un nou servei de neteja de l’interior dels contenidors d’aquest tipus de residus. Amb aquestes mesures es vol solucionar el problema de males olors que es produeix els mesos de més calor.

 


Així, des d’avui i inicialment fins al 3 de setembre la brossa orgànica es recollirà en dies alterns enlloc de tres cops a la setmana com es fa en aquests moments. D’aquesta manera es minimitzarà l’acumulació de residus a la via pública durant els mesos de més calor, i per tant l’aparició de males olors. Per realitzar l’augment de freqüència s’ha adquirit un nou vehicle de recollida.També d’abril a principis de setembre s’implanta un servei de neteja interior dels contenidors de brossa orgànica cada 15 dies, que complementarà la neteja exterior actual.
Les dues mesures estaven contemplades a la modificació del contracte de gestió del servei que es va aprovar el passat mes de novembre i formen part del pla d’acció per millorar el servei de recollida de residus i neteja viària i de platges. Inicialment es va preveure aplicar aquestes millores entre maig i finals de setembre, però l’augment de les temperatures dels darrers dies ha fet avançar la seva implantació. En funció de la climatologia, es valorarà si és necessari donar continuïtat al reforç dels servei.
La implantació d’aquestes millores té un cost mensual de 27.500 €.