Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament redueix la despesa energètica de dos equipaments municipals amb l’aplicació de bones pràctiques

Escoltar

L’Ajuntament redueix la despesa energètica de dos equipaments municipals amb l’aplicació de bones pràctiques

La Biblioteca Antoni Comas i l’Edifici de Vidre aconsegueixen en 6 mesos un estalvi conjunt de 3.000 €

La Biblioteca Antoni Comas i l’Edifici de Vidre han reduït notablement la seva factura energètica en els darrers 6 mesos amb l’aplicació de bones pràctiques. L’estalvi conjunt aconseguit amb mesures com la utilització eficient de la climatització o apagar els llums que no són necessaris ha estat de 3.000 €.

 


La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe, i la directora de la Biblioteca Antoni Comas, Sílvia Barragán, han presentat avui el balanç dels primers mesos de bones practiques.

 


El Ple Municipal va aprovar al febrer del 2015 el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica, que contemplava un seguit d’iniciatives i actuacions en els equipaments municipals per reduir el consum i fer-los més eficients, cercant al mateix temps un estalvi econòmic.

 


La primera mesura va ser monitoritzar el consum energètic dels equipaments i, durant els primers mesos, les actuacions que es van posar en marxa anaven encaminades a ajustar les potències contractades. Als estalvis aconseguits es va aplicar el concepte 3/33, de manera que l’estalvi econòmic aconseguit es distribuïa en tres parts iguals: una per continuar pagant la factura elèctrica, una altra per fer inversions a l’equipament en qüestió i l’altra per lluitar contra la pobresa energètica.

 


Un cop acabada aquesta primera fase, l’1 de juliol de 2016 l’Ajuntament va posar en marxa una iniciativa per aplicar bones pràctiques energètiques en equipaments municipals. Els dos equipaments escollits han estat la Biblioteca Antoni Comas i l’Edifici d’oficines dels Serveis Territorials (Edifici de Vidre). Aquesta és la primera experiència de bones pràctiques després de la posada en marxa del projecte Euronet 50/50 a la Piscina Municipal i a l’IES Miquel Biada.

 


En primer lloc es va fer una anàlisi del consum i les pautes que segueix, a continuació es va formar el personal que hi treballa i es va designar una persona responsable per a cada edifici. Les mesures més importants que s’han adoptat han estat el control de la climatització i la il·luminació. D’aquesta manera, en relació al mateix període de l’any anterior la Biblioteca Antoni Comas ha reduït el consum en 15.150 Kwh (un 12,36% menys) i l’Edifici de Vidre en 4.477 Kwh (un 9,62% menys). Això representa un estalvi de 2.500 € en el primer equipament i de 551 € en el segon.

 


La reducció del consum i el corresponent estalvi s’han aconseguit sense fer cap inversió, només amb formació i rètols per recordar als usuaris i treballadors els hàbits més eficients. Als estalvis que s’aconsegueixin durant el primer any també s’aplicarà el concepte 3/33.