Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde rep l’escriptora Care Santos, guanyadora del premi Nadal 2017

Escoltar

L’alcalde rep l’escriptora Care Santos, guanyadora del premi Nadal 2017

La Biblioteca Pompeu Fabra va dedicar tres mesos a l’obra de Care SantosL’alcalde, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, han rebut l’escriptora Care Santos, guanyadora del Premi Nadal 2017 amb la seva novel·la “Media Vida”. Santos ha explicat que ara comença el procés de promoció del llibre en diferents presentacions a Madrid, Barcelona i també a la seva ciutat natal, Mataró. 


Care Santos
Care Santos va néixer a Mataró l'any 1970. Va estudiar Dret i Filologia, va treballar en diferents mitjans de comunicació i als 25 anys va publicar el seu primer llibre. Des d’aleshores, Santos ha publicat deu novel·les, sis llibres de relats i una nombrosa obra per a joves i infants. En aquest terreny, és una de les autores més llegides del nostre país, i la seva obra ha estat traduïda a més de 20 idiomes. El 2014 va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel•la “Desig de xocolata”. Ha obtingut, a més, els premis Edebé, Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove.
El darrer premi aconseguit per l’escriptora mataronina ha estat el premi Nadal 2017 amb l’obra “Media Vida”, una novel•la sobre el perdó i l’oblit. El jurat del premi, dotat amb 18.000 €, estava format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Clara Sánchez, Andrés Trapiello i Emili Rosales.
La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró va dedicar el darrer trimestre del 2016 a l’escriptora Care Santos, una iniciativa que forma part del projecte Capçalera, impulsat per la Generalitat i la Institució de les Lletres Catalanes amb l’objectiu de mostrar els vincles existents entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques.