Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres del nou institut Les Cinc Sénies que començarà el curs 2017-2018 amb 90 alumnes

Escoltar

L’alcalde visita les obres del nou institut Les Cinc Sénies que començarà el curs 2017-2018 amb 90 alumnes

L’Ajuntament invertirà 145.823,20 € en adequar els entorns del nou centre educatiuL’alcalde, David Bote; el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell; el director general de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya, Antoni Massegú; la directora de Serveis Territorials Maresme - Vallès Oriental, Carmina Pinya, i la cap per a la planificació i coordinació escolar del Maresme – Vallès Oriental, Violant Segura; han visitat avui, 5 de setembre, el nou Institut Les Cinc Sénies que iniciarà el curs 2017-2018 el proper 13 de setembre amb 90 alumnes inscrits a 1r d’ESO. També han visitat l’Institut Alexandre Satorras on la Generalitat ha invertit 200.000 € en millores estructurals. 
El solar, que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat, es troba delimitat per la ronda de Rafael Estrany, el carrer de la Foneria i la plaça de Josep Cusachs. Els mòduls provisionals de l’institut no ocupen tota la parcel·la, sinó un rectangle amb façana i accés per la ronda de Rafael Estrany delimitat per una tanca.
El Servei d’Obres i Manteniment de la Generalitat ha treballat conjuntament amb la direcció de l’Institut Les Cins Sènies per instal•lar els mòduls prefabricats d’una forma que vagi en la línia del projecte educatiu. D’aquesta forma, s’ha instal·lat un mòdul de 210 m² amb capacitat per treballar amb tots els alumnes i dos més de 150 m². També hi ha dos mòduls més, de 30 i 10 m² respectivament, que fan de connectors.


Adequació dels voltants de l'institut
L’Ajuntament té previst adequar properament els entorns del nou institut. Es farà una neteja i esbrossada general dels terrenys que envolten el recinte del centre educatiu, arrencant les canyes que hi ha a la zona nord del solar. Es retiraran els arbres que estan malalts i no es poden recuperar, i la resta es podarà. S’ordenarà el recorregut al voltant de l’espai ocupat pels mòduls provisionals de l’institut, netejant-lo d’herbes i delimitant-lo amb una tanca de fusta.
A la zona oest es condicionarà l’àmbit que actualment ja s’utilitza de correcan fent un tancat per als gossos amb dues portes d’accés a l’extrem nord. L’extrem sud quedarà delimitat per uns murets de rocalla cairejada que donaran estabilitat al talús i on es formarà una graderia rematada amb taulons de fusta que farà les funcions de banc. Es col·locarà una font d’aigua potable amb dos brocs a doble alçada, un per a les persones i un altre per als gossos. També a la zona oest es crearà una zona d’estada aprofitant els arbres, amb la creació de bancs de rocalla al voltant del tronc de dos pins.
S’hi col·locaran papereres i s’hi instal·larà enllumenat diferenciat per a les zones d’estada i les zones de pas. El projecte té un cost previst de 145.823,20 € (IVA inclòs).