Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Sentiments de barri” mostra les imatges realitzades per un grup de noies en un taller fotogràfic

Escoltar

L’exposició “Sentiments de barri” mostra les imatges realitzades per un grup de noies en un taller fotogràfic

L’exposició s’inaugura el 27 d’abril al Centre Cívic Cabot i BarbaLa regidora d’Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, té previst inaugurar el proper dijous 27 d’abril l’exposició “Sentiments de barri” al Centre Cívic Cabot i Barba. Les imatges de la mostra han estat realitzades per un grup de noies, d’entre 14 i 18 anys, usuàries de la Xarxa d’Espais Joves de Mataró. L’Associació Diorima va oferir aquest taller de forma gratuïta i el responsable ha estat el fotògraf Daniel Viñuales. Les artistes, el president de l’Associació Diorima, Josep Maria Villena, i també el professor tenen previst assistir a la inauguració. 
La Xarxa d’Espais Joves de Mataró, en el marc de la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones, va programar aquest taller de fotografia adreçat a noies joves usuàries de la Xarxa. El resultat és un conjunt d’imatges de diferents indrets de la ciutat de Mataró on les noies han aplicat totes les tècniques que han après en una de les vuit sessions que han realitzat.
La iniciativa de Diomira de portar a terme tallers de fotografia amb joves sorgeix a partir de l’experiència del Concurs Clic de Fotoperiodisme Jove que es convoca anualment amb la col•laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El taller de fotografia portat a terme amb noies usuàries dels Espais Joves de Mataró s’ha realitzat amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona.
L’objectiu del taller era posar en valor la mirada i perspectiva de les noies joves i, alhora, fomentar la seva creativitat i expressió cultural. Aquest és un projecte que contribueix a apropar una disciplina com la fotografia i el fotoperiodisme a les persones joves. Per aconseguir-ho ho fa a través d’una metodologia que fomenta el treball en grup i que permet a les joves esdevenir protagonistes de la seva realitat quotidiana. L’exposició “Sentiments de barri” mostra una panoràmica de la ciutat vista des dels ulls i la perspectiva d’aquestes noies joves, mostrant aquells racons dels barris que han cridat la seva atenció i que evoquen sentiments de pertinença amb el territori més proper.
Xarxa d'Espais Joves
La Xarxa d’Espais Joves és l’eina a partir de la qual l’Ajuntament de Mataró implementa les polítiques de joventut al territori, oferint un ventall de serveis als joves de forma descentralitzada. Mataró compta amb una Xarxa de quatre espais joves ubicats als barris de Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet, que esdevenen equipaments de proximitat per a totes les persones joves de la ciutat.
Els Espais Joves són serveis municipals gratuïts adreçats a totes les persones d’entre 12 i 25 anys. Mitjançant un espai relacional, el suport a l’estudi i la dinamització socioeducativa, promouen la plena ciutadania i la igualtat d’oportunitats dels i les joves, esdevenen un altaveu de les seves iniciatives i opinions, i en promouen el seu desenvolupament personal integral.
Des de la Xarxa d’Espais Joves es treballa la perspectiva de gènere, de forma integral, potenciant activitats autogestionades pels propis joves, fomentant la seva seguretat, confiança, autonomia, per fer un replantejament i una construcció dels rols adquirits i les relacions no igualitàries.