Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat i l’Ajuntament acorden la millora de la connexió amb l’enllaç de Mataró Oest de la C-32

Escoltar

La Generalitat i l’Ajuntament acorden la millora de la connexió amb l’enllaç de Mataró Oest de la C-32

L’actuació consisteix en la formació d’un ramal adjacent al de sortida de l’autopista cap a Barcelona per millorar la fluïdesa del trànsit de l’entorn

L’alcalde de Mataró, David Bote, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, han acordat avui la millora de la mobilitat a l’entorn de la C-32, mitjançant una actuació complementària a la remodelació del nou enllaç de Mataró Oest que va entrar en servei l’any passat, d’acord amb uns estudis de trànsit duts a terme. L’obra consistirà en la formació d’un nou ramal, adjacent al de l’entrada de l’autopista cap a Barcelona, per connectar el carrer d’Estrasburg i la plaça de la Gran Bretanya. Els treballs es licitaran l’últim trimestre d’aquest any i s’iniciarien durant el primer trimestre de 2018.

 


Aquesta actuació, amb un cost estimat en 1,4 milions d’euros (sense IVA), té com a objectiu afavorir la fluïdesa de la circulació a la zona de la plaça de la Gran Bretanya amb la diversificació dels vehicles que procedeixen dels carrers d’Estrasburg i de Brussel·les. En aquest entorn urbà, es produeixen situacions puntuals de congestió per la mobilitat generada pel centre comercial Mataró Parc, que es podrien accentuar per futurs desenvolupaments urbanístics a la zona i afectar la funcionalitat de l’enllaç amb la C-32.
El nou ramal s’iniciarà en el futur nou accés del centre comercial i creuarà a diferent nivell el ramal de sortida, de la calçada sentit Barcelona, de l'autopista C-32, per incorporar-se a la plaça de la Gran Bretanya. Aquest nou vial tindrà una plataforma de 6 metres, distribuïda en una calçada amb un carril de circulació de 4 metres i dos vorals amb una amplada d’1 metre cadascun.
Les obres també inclouran la construcció de dues rotondes, una al carrer d’Estrasburg, coincidint amb el futur nou accés al centre comercial, i una altra a la cruïlla del carrer d’Estrasburg amb el Torrent de les Piques. L’actuació també preveurà la senyalització vertical i horitzontal necessària, les barreres de seguretat i les mesures adients per a la seva integració en l’entorn. 

Noves pantalles acústiques
D’altra banda, també s’ha presentat avui el projecte per instal·lar noves pantalles en una zona propera a l’enllaç de Mataró Oest, a l’alçada de Figuera Major i el barri de Vista Alegre, per disminuir l’impacte acústic de l’autopista. En concret, es preveu executar 356 metres de pantalles, d’entre 3 i 4 metres d’alçada, en la calçada en sentit Palafolls. Aquesta actuació, que s’adjudicarà pròximament, compta amb un pressupost de prop de 500.000 € (sense IVA). Es preveu que les obres s’iniciïn el setembre vinent, amb un termini d’execució de tres mesos.