Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament contracta 11 joves perquè iniciïn la seva carrera professional

Escoltar

L'Ajuntament contracta 11 joves perquè iniciïn la seva carrera professional

Es tracta d'un contracte de pràctiques, durant sis mesos i a jornada completa11 joves han començat a treballar avui a l’Ajuntament en el marc del programa de Contracte en pràctiques per a joves. Aquest programa està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu i s’emmarca en els programes de suport a les persones joves registrades a la Garantia Juvenil. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, els ha donat la benvinguda aquest matí.

 


En aquesta edició del programa, que és la segona, les persones joves gaudeixen d’un contracte en la modalitat de pràctiques durant sis mesos de durada, a jornada completa. Durant la seva contractació, treballaran en diferents departaments i serveis municipals. Els perfils professionals seleccionats són els d’auxiliar administratiu/va, educador/a d’escola bressol, tècnica/a de salut pública, dissenyador/a web-gràfic, treballadora/a social, integrador/a social i tècnic/a d’ocupació.

 


La convocatòria té l'objectiu d'incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. Així doncs, es persegueix que aquests joves adquireixin una primera experiència laboral relacionada amb la seva titulació de formació professional, iniciant així la seva carrera professional o bé que millorin el seu perfil per tal de ser més competitius en el mercat de treball. D’aquesta manera, desenvolupen competències de l’ocupació, les exerciten i les poden aplicar en experiències posteriors en d’altres empreses.

 


Tots ells tenen entre 16 i 29 anys, són residents a Mataró o municipis propers, tenen estudis acabats de cicle formatiu de grau mitjà o superior, estan inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants de feina no ocupats i compleixen els requisits per accedir al registre de la Garantia Juvenil.

 


Durant el procés de selecció tots aquests joves han mostrat molta motivació per començar la seva trajectòria professional i demostrar la seva vàlua durant aquests sis mesos de contractació.