Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde i la regidora de Promoció Econòmica viatgen amb el Pacte Industrial al País Basc per conèixer els seus projectes de recerca

Escoltar

L'alcalde i la regidora de Promoció Econòmica viatgen amb el Pacte Industrial al País Basc per conèixer els seus projectes de recerca

David Bote i Dolors Guillén formen part de la delegació de l'entitat que realitza una visita d'estudi a Donosti i a la comarca del Goierri

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, formen part de la delegació del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona que aquests dies és de viatge al País Basc per fer una visita d’estudi. L’objectiu és conèixer de primera mà l’experiència d’Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad i visitar alguns dels projectes de recerca que s’estan duent a terme per reaprendre formes de treball i encaminar-se cap a un nou model de desenvolupament territorial.

 


En el marc d’aquesta estada, doncs, la delegació catalana ha visitat la Universitat de Deusto, on s’ha reunit amb la direcció d’Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad, iniciativa per a l’estudi de la competitivitat i el desenvolupament territorial i exemple de la cooperació público-privada que s’ha convertit en un referent internacional en l’anàlisi de la competitivitat regional en un entorn global. També a la Universitat de Deusto té lloc el seminari “Reaprenent formes de treball per a un nou model de desenvolupament territorial”, a càrrec de dos investigadors d’Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad.

 


Està previst també que aquesta tarda la delegació catalana pugui conèixer els projectes de recerca que duu a terme l’agència Goieki, l’agència de desenvolupament local de la comarca de Goierri, comarca en què el sector industrial concentra aproximadament el 50 % de l’ocupació. Entre els projectes que duu a terme l’agència Goieki destaca el Fòrum Industrial.

 


Per aquest dimecres s’ha concertat una trobada de treball amb la Diputació Foral de Guipúscoa per conèixer el projecte de recerca acció Gipuzkoa Sarean, iniciativa que persegueix la generació d’un nou model de relacions de la Diputació amb els actors socioeconòmics del territori.

 


La visita de la delegació catalana es clourà amb la participació en una sessió tècnica sobre indústria i innovació de l’IND+I Club, una xarxa de reflexió i intercanvi participatiu entre persones interessades en l’àmbit de la indústria i la innovació.

 

 


Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona
El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona és una associació constituïda l’any 1997 amb la missió de configurar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats per impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat al territori metropolità.

En el marc d’aquesta aliança, el Pacte Industrial ha aconseguit sumar les voluntats de 50 ajuntaments, 11 organitzacions empresarials, els 2 sindicats majoritaris, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, 6 consells comarcals, 6 universitats i diverses institucions vinculades al desenvolupament econòmic.

 


L’alcalde de Mataró, David Bote, és un dels vuit representants de l’administració local al comitè executiu del Pacte Industrial. L’ens està presidit des de desembre de 2016 per l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

La Regió Metropolitana de Barcelona està integrada pel territori de les comarques de l’Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Es tracta d’una de les zones industrials més importants d’Europa que a més concentra la major part de la població resident a Catalunya.