Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades de Salut i Alimentació posen l’accent en els contaminants ambientals

Escoltar

Les Jornades de Salut i Alimentació posen l’accent en els contaminants ambientals

La conferència central es farà el 17 d’octubre a Can PalauetLes Jornades de Salut i Alimentació se celebren durant el proper mes d’octubre a Mataró amb una quinzena d’activitats per promoure la salut i els hàbits d’alimentació correctes entre la ciutadania. Sota el títol “Contaminants ambientals, el risc que no es veu?” enguany la conferència inaugural arriba el 17 d’octubre i anirà a càrrec de l’investigador i catedràtic de Salut Pública, Miquel Porta. 
El ponent, que treballa a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), exposarà els seu coneixements en una conferència que porta com a títol “La contaminació humana per disruptors endocrins en els aliments”. La conferència es farà a Can Palauet després de la presentació oficial de les Jornades de Salut i Alimentació, a les 18.30 h, a càrrec del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.


Xerrades, caminades i tallers
La primera de les activitats arriba el 4 d’octubre amb la xerrada “Hidratació en persones grans” i la darrera, “Taller de tòxics sense llar. Tox, tox, qui hi ha?”, serà el 26 d’octubre. Durant tot el mes hi ha tot tipus d’activitats per prendre consciència de la necessitat de portar una vida saludable i que van dirigides a tots els públics: sessions de conta contes, caminades, xerrades, activitats esportives i activitats dirigides.
Entre les activitats que es recullen hi ha les caminades del programa A peu fem salut! que es van reactivar el passat mes d’abril amb la campanya Posa’t en marxa.
Aquestes jornades s’organitzen des del 2004 pel treball conjunt entre diferents tècnics de l’Ajuntament de Mataró i professionals de la salut del Consorci Sanitari del Maresme i de l’Institut Català de la Salut.