Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escriptora Isabel-Clara Simó explica els secrets de la literatura en la conferència institucional de Sant Jordi

Escoltar

L'escriptora Isabel-Clara Simó explica els secrets de la literatura en la conferència institucional de Sant Jordi

La conferència s’ha fet al Saló de Sessions de l’AjuntamentEl primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presidit avui la conferència institucional “Els secrets de la Literatura” que s’ha fet, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, amb motiu de la diada de Sant Jordi 2017. L’escriptora i la periodista Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017, ha parlat sobre l’art de la literatura.
Com a prèvia a la ponència, a la que han assistit un centenar de persones, l’escriptora d’Alcoi ha recordat quan amb 17 o 18 anys va escriure el seu primer conte en català, en aquell moment es va posar a plorar i va decidir que seria escriptora i que ho faria en català.
Durant la conferència Isabel-Clara Simó ha explicat la importància de llegir però no com un entreteniment, sinó com un exercici d’aprendre, de fer-se preguntes i poder arribar a una interpretació. Per ella un bon llibre es mesura per la capacitat de fer-te sentir i pensar. També ha parlat de l’ofici d’escriptor i d’aspectes importants abans de començar a escriure com el punt de vista, disposar sempre d’una llibreta a mà, fer un esquema, escriure cada dia i llegir com un escriptor.
Els actes de la programació de Sant Jordi continuen a Mataró durant el mes d’abril però el gruix de les activitats es concentren en el proper cap de setmana, 21, 22 i 23 d’abril.