Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escriptora Isabel-Clara Simó protagonitza l'acte institucional de Sant Jordi

Escoltar

L'escriptora Isabel-Clara Simó protagonitza l'acte institucional de Sant Jordi

L'autora valenciana ha estat distingida aquest 2017 amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Isabel-Clara Simó protagonitza aquest dimecres 18 d’abril a les 19.30 h al Saló de Sessions l’acte institucional de Sant Jordi, organitzat conjuntament per l’Ajuntament i Òmnium Cultural Mataró-Maresme. L’escriptora i periodista ha estat distingida aquest 2017 amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. És la cinquena dona que rep aquest reconeixement.


 


L’escriptora valenciana, autora de més d’una cinquantena de títols, té previst d’impartir la conferència “Els secrets de la literatura”.
L’acte institucional, emmarcat en el programa de Sant Jordi 2017, estarà presidit pel primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez.


 


 


Biografia d’Isabel-Clara Simó
Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) és llicenciada en Filosofia i en Periodisme i doctorada en Filologia romànica.
L’any 1978 va publicar el seu primer llibre, “És quan miro que hi veig clar”, que li va merèixer el Premi Víctor Català. Des d’aleshores, ha publicat una cinquantena de títols en gairebé tots els gèneres i ha guanyat premis literaris com el Premi Sant Jordi per “La Salvatge”; el Crítica Serra d’Or per “Històries perverses”; el Premi Andròmina de narrativa per “Hum...Rita!”; i el Premi Joanot Martorell per “Amor meva”, entre d’altres.
L’escriptora, que aquest any ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, també ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi (1999), el Pompeu Fabra (2009), el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català (2009) i la Medalla d’Or de la ciutat d’Alcoi (2013).
La seva obra ha estat traduïda a l’alemany, anglès, basc, castellà, francès, gallec, hongarès, italià, neerlandès, suec i turc; i ella ha traduït al català de l’anglès, francès i italià.
Com a periodista, Isabel-Clara Simó ha estat directora del setmanari Canigó i és col•laboradora habitual en nombrosos mitjans de comunicació. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Des de la tardor de 2016 és la degana de la Institució de les Lletres catalanes, en substitució de Francesc Parcerisas.
A banda de la seva obra literària, l’any 2000 es va estrenar el llargmetratge “Dones”, basat en la seva novel·la homònima, amb guió de Jordi Cadena i dirigit per Judit Colell.