Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aporta 10.000 € a la campanya d’emergència pels efectes del terratrèmol al Kurdistan

Escoltar

Mataró aporta 10.000 € a la campanya d’emergència pels efectes del terratrèmol al Kurdistan

La donació es fa a través del Fons Català de Cooperació al DesenvolupamentL’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 10.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per sumar-se a la campanya d’emergència dels efectes del terratrèmol que va sacsejar el Kurdistan oriental, a banda i banda de la frontera entre l’Iraq i l’Iran, el passat 12 de novembre. 
El terratrèmol va ser de 7,3 graus a l’escala de Richter i l’epicentre del sisme es va localitzar a 32 km de la ciutat del Kurdistan Iraquí, d’Halabja. Pel que fa a la població, 1.840.000 de persones han patit els efectes tant a l’Iraq com a l’Iran i les primeres informacions indicaven que hi havia almenys 540 morts i 8.000 ferits.
La zona afectada és muntanyosa i amb poblacions aïllades de forma que hi ha pobles que s’han quedat incomunicats i sense serveis bàsics. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a la campanya d’emergència en resposta als efectes del terratrèmol al Kurdistan, en la fase de reconstrucció.
L’objectiu és poder garantir al màxim que els recursos arribin oportunament als territoris afectats, la coordinació amb els actors locals i els humanitaris ha de ser directa i les propostes d’ajuda s’han de generar a partir de les necessitats de la població damnificada.
El 7 de juny de 2016 es va renovar el conveni entre l’Ajuntament de Mataró i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme sense afany de lucre que està format per ajuntaments i altres institucions públiques i privades amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de països del tercer món.