Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Bus incorpora els dos primers autobusos híbrids per renovar la flota en servei

Escoltar

Mataró Bus incorpora els dos primers autobusos híbrids per renovar la flota en servei

Redueixen un 92% les emisssions d'òxids nitrosos i partícules PM10 i un 30% les de CO2

Mataró Bus incorporarà a partir de la setmana que ve dos nous autobusos híbrids a la seva flota, formada per 27 vehicles. Ahir a la tarda va tenir lloc la presentació dels nous busos a la plaça de Santa Anna, en un acte que va incloure activitats de caire familiar.
Els nous vehicles híbrids substituiran els dos autobusos més antics de la flota. Amb aquesta renovació es millorarà l’edat mitjana dels vehicles, augmentarà la fiabilitat de la flota, es millorà en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.
Concretament, s’incorporen 2 autobusos híbrids de 12 metres de la marca VOLVO, model 7900, els quals compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent: l’Euro VI, la qual cosa els confereix l'etiqueta “d’autobusos nets”. Amb aquestes noves incorporacions s’eleva la qualitat ambiental ja que la norma Euro VI, en relació als autobusos que substitueixen d’Euro III, suposa una reducció del 92% en les emissions d’òxids nitrosos (NOx) i de partícules (PM10).
A més, el seu funcionament suposa una reducció de les emissions de CO2 d’un 30%. Els nous vehicles híbrids (motor dièsel + elèctric) poden funcionar en paral•lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i arrenqui amb el motor elèctric.
En els nous autobusos s’han introduït canvis en el disseny dels interiors per tal de intentar fer més agradable el viatge: materials i colors dels seients, barres, sòls, endolls de recàrrega d’USB, vehicles més silenciosos a nivell general, etc.