Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró impulsa la 1a Trobada de regidors de Cultura del Maresme

Escoltar

Mataró impulsa la 1a Trobada de regidors de Cultura del Maresme

La trobada, que neix amb la voluntat de compartir projectes i sinèrgies entre les poblacions de la comarca, s’ha celebrat a Can Marfà



Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró ha acollit aquest matí, 24 de maig, la 1a Trobada de regidors de Cultura del Maresme, una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró amb el suport del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci de Promoció Turística del Maresme. El regidor de Cultura de Mataró, Joaquim Fernàndez, ha presidit aquesta reunió que neix amb la voluntat d’iniciar trobades periòdiques dels responsables de Cultura de la comarca per tal de compartir experiències, projectes, i detectar àmbits de treball d’interès comú, per construir, entre tots, una marca cultural per al Maresme.




A la trobada, a la qual hi ha assistit regidors, regidores, alcaldes, alcaldesses i tècnics de Cultura de poblacions de la comarca, s’ha destacat que al Maresme hi ha iniciatives municipals molt potents, que es queden a la població organitzadora, però que cal convertir-les en esdeveniments destacats de comarca.




S’ha remarcat la importància de fer una difusió conjunta de les diferents propostes i iniciatives que sorgeixen als diferents municipis, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat dels maresmencs. A través d’aquesta difusió conjunta es vol transcendir i anar més enllà de l’àmbit local. Una de les propostes per tal d’assolir aquest objectiu és la de crear un espai digital des d’on donar a conèixer aquesta agenda compartida.




Ha sorgit també el compromís de crear un grup de treball, format pels municipis que ho desitgin, que defineixi el propòsit de les pròximes trobades de regidors, que concreti quins recursos econòmics i humans farien falta per tirar endavant els objectius que es marquin i, finalment, que cerqui les vies per aconseguir aquests recursos. Aquest grup de treball podria treballar en la creació de projectes conjunts que aglutinin tots o una bona part dels municipis.




S’ha incidit en la importància de la complicitat i el compromís de tots els municipis en treballar en projectes conjunts que es vulguin tirar endavant per tal d’assegurar la seva materialització i consolidació.




La reunió ha acabat amb la presentació d’algunes experiències impulsades pels municipis. S’han compartit la Guia de Festivals de Música del Maresme, que lidera el Consorci Promoció Turística Costa del Maresme, el projecte “Dosrius 1900” de l’Ajuntament de Dosrius, la Nit de la Cultura de Mataró i el projecte de La Presó de Mataró- Espai de les Arts de l’Ajuntament Mataró, mentre que l’Ajuntament d’Argentona ha presentat La Batalla de Tapapous i el Festival Sense Portes.




La trobada ha conclòs amb molt bona acceptació per part dels assistents i el compromís i la voluntat de treballar conjuntament per la cultura a la comarca. La pròxima es farà a Argentona després de l’estiu.