Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s'adhereix a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

Escoltar

Mataró s'adhereix a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

La XATIC compta amb gairebé 1,4 milions de visitants anuals i més de 50 museus, centres d'interpretació i empreses participants

El Ple municipal celebrat dijous 7 de juliol, va aprobar per unanimitat l’adhesió de Mataró a l’associació Xarxa de turisme industrial de Catalunya (XATIC). La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, ha estat designada representant titular i el regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, és el representant substitut de l’Ajuntament en els òrgans de l’Associació. El Ple celebrat el 4 de maig va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup municipal de la CUP perquè Mataró s’adherís a la XATIC.

 


La XATIC té com a objectiu principal la promoció i la difusió del turisme industrial i, en concret, generar una línia d’actuació comuna com a eina de projecció, atracció de visitants i creació d’activitat econòmica i cultural en l’entorn d’aquest tipus de turisme a Catalunya.

 


Mataró ha volgut adherir-se a la XATIC perquè les polítiques turístiques de la ciutat tenen una important base en el seu patrimoni industrial, amb iniciatives com la Ruta industrial que es va posar en marxa l’estiu de 2016 per donar a conèixer el patrimoni industrial de la ciutat, entre el qual hi destaca Can Marfà, la nau Gaudí, l’edifici del Cafè de Mar o el primer ferrocarril. Per tot això, l’Ajuntament entén que la XATIC representa una important oportunitat per a ampliar els canals de difusió i promoció del patrimoni industrial de la ciutat, i de participar en accions i projectes de forma cooperada amb d’altres municipis pertanyents a la Xarxa.

 
24 municipis i 1,4 milions de visitants anuals


Creada l’any 2006 i amb seu a Terrassa, la XATIC agrupa 24 municipis que tenen en comú un important i variat llegat industrial que permet conèixer a fons la revolució industrial i la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment el Club XATIC compta amb més de 6.000 socis i promou l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines, i recentment ha incorporat també la línia d’indústria viva adreçada a posar en valor les activitats industrials actives com a recurs turístic. La XATIC compta amb 1,4 milions de visitants anuals, més de 2.000 activitats organitzades anualment i més de 50 museus, centres d’interpretació i empreses participants.