Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar de persones assisteixen a la presentació en Audiència Pública del PAM i el pressupost per al 2017

Escoltar

Un centenar de persones assisteixen a la presentació en Audiència Pública del PAM i el pressupost per al 2017

Les aportacions ciutadanes que es van fer durant l’acte seran valorades com al·legacions al pressupost

Prop d’un centenar de persones van assistir ahir a l’Audiència Pública on el Govern municipal va presentar el Programa d’Actuació Municipal i el Pressupost 2017. L’acte va tenir lloc a la Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110) de 19.30 a 22 h.

 


L’Audiència Pública és un acte obert a tothom, que té per objectiu implicar els ciutadans en la presa de decisions públiques. Aquest acte està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana aprovat al 2012.
El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, va donar la benvinguda a l’acte i va explicar el procés participatiu per a l’elaboració del PAM i el Pressupost municipal 2017. A continuació, l’alcalde, David Bote, i els regidors del Govern van explicar les línies generals del pressupost –que es va aprovar inicialment el passat 22 de desembre junt amb les Ordenances Fiscals–, i els compromisos i les prioritats per al 2017. Els assistents a l’acte van poder recollir un document de resum de les explicacions del Govern, que es pot consultar al web municipal.
Després de les explicacions del Govern es va fer un torn obert de preguntes durant el qual hi va haver 11 intervencions ciutadanes. Els ciutadans van plantejar qüestions com: la necessitat de treballar per garantir la comprensió dels documents i informacions públiques a la població amb problemes de lectura; les caigudes al carrer per l’estat de la via pública; els problemes d’accés a l’habitatge social; les mesures de l’Ajuntament per atendre les persones sense sostre davant l’onada de fred; problemes de neteja al voltant de l’àrea de contenidors a la muralla de Sant Llorenç; el model comercial de Mataró; la necessitat de treballar l’urbanisme de manera conjunta amb els municipis del voltant; l’acollida de refugiats a Mataró; la reivindicació d’un cementiri musulmà; els recursos per atendre els infants fora d’horari escolar; o el consens amb les entitats sobre el Pla d’Usos del Casal de Joves de Cerdanyola.
L’Audiència Pública es va retransmetre en directe per streaming i es va poder seguir pel web municipal, m1tv i Mataró Ràdio. 


Procés participatiu
El procés participatiu es va iniciar a l’octubre amb els treballs previs d’elaboració de l’avantprojecte de pressupost. Els diferents consells de participació (6 consells territorials i 17 sectorials) han pogut fer les seves aportacions, així com els assistents a la jornada participativa celebrada el 12 de novembre al Centre Cívic Pla d’en Boet i les rebudes a través de les xarxes socials. Durant tot el procés previ a l’Audiència han participat més de 450 persones i s’han recollit 248 aportacions, algunes de les quals ja han estat incorporades a la proposta de PAM i Pressupost.
El període d’exposició pública del pressupost 2017, durant el qual es poden presentar al•legacions, finalitza avui 18 de gener. Les propostes dels assistents a l’Audiència Pública seran tingudes en compte com a al·legacions i es valorarà la seva incorporació al document final.

De cara al 2018, el Govern vol fer un pas endavant en els mecanismes de participació en l’elaboració del pressupost. Per aquest motiu, la Comissió especial d'Organització treballarà en la proposta de pressupostos participatius.