Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una app que uneix la compra virtual amb la botiga guanya el premi Reimagine Textile a la millor start-up

Escoltar

Una app que uneix la compra virtual amb la botiga guanya el premi Reimagine Textile a la millor start-up

Els guardons estan adreçats a emprenedors i empreses de recent creació amb idees de negoci relacionades amb la tecnologia i la innovació en el tèxtil

Sheekr és la guanyadora del premi a la millor start-up de la primera edició dels premis Reimagine Textile, lliurats aquest dimarts 11 de juliol en un acte celebrat al Foyer del TecnoCampus. L’acte l’ha presidit l'alcalde, David Bote, acompanyat de la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén. També hi han assistit el director de negoci a Eurecat, Miquel Rey, i el president d’Asegema, Paulí Aluart.

 


L’objectiu de l’empresa guanyadora del premi Reimagine Textile és virtualitzar el procés d’anar de compres junts i captar dades que indiquen el que la gent vol comprar. L’app que està dissenyant Sheekr tindrà geoposicionades més de 1.000 botigues a tot l’Estat, amb accés a més de 10.000 productes, que contenen informació com el preu o les fotografies. Aquesta app estarà disponible aquest estiu per a iOs i al setembre ho estarà per a Android.

 


En la categoria de millor idea, el projecte guanyador d’aquesta primera edició dels premis Reimagine Textile ha estat per a Cocoro, un projecte que impulsa la cooperativa Femmefleur. Cocoro és una línia de sostenidors de lactància sostenible, amb teixit absorbent i ergonòmic, que evita l’ús de discs absorbents i incorpora tecnologia tèxtil mitjançant la segregació de substàncies microencapsulades per oferir una protecció del pit.

 


Els guanyadors obtenen, a banda d’un premi econòmic (5.000 euros per a la millor start-up, i 3.000 euros per a la millor idea), bonificacions a la ubicació a la incubadora Reimagine Textile del TecnoCampus, orientació tecnològica per part d’Eurecat, accés 100% bonificat a un programa de mentors i la quota gratuïta d’un any com a soci d’Asegema.

 


En l’acte celebrat ahir, es van lliurar segons premis i mencions tant per a la categoria de millor idea com a la de start-up. Són els següents:

 


• Categoria millor idea: segon premi (Sensorial Processing Text). menció especial (Udesign)

 


• Categoria millor start-up: segon premi (Uttopy); menció especial (Yumehub)

 


El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, juntament amb el centre tecnològic Eurecat i l’associació Asegema, han convocat aquest any la primera edició dels Premis ReimagineTextile, adreçats a emprenedors i empreses de recent creació amb idees de negoci relacionades amb la tecnologia i la innovació en el tèxtil. En la iniciativa també hi col•laboren la Diputació de Barcelona, ACCIÓ, AEI Tèxtils , Escola de Disseny LCI, Escola universitària Elisava, Moda 22 i Materfad.