Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Serra del Museu de Mataró tindrà un nou sistema de climatització

Escoltar

Can Serra del Museu de Mataró tindrà un nou sistema de climatització

Les obres permetran millorar la conservació de les peces d’artLa Junta de Govern Local va aprovar el passat 1 d’octubre el projecte executiu d’instal•lació d’un nou sistema de climatització a Can Serra, la seu central del Museu de Mataró. L’actuació permetrà el bon manteniment de les obres d’art que allà s’allotgen. 
La climatització de l’equipament es fa necessària per assegurar el bon manteniment de les obres d’art que allà s’allotgen, ja que la temperatura influeix molt en la cinètica de les reaccions químiques i contribueix així a la degradació accelerada dels materials orgànics. Un elevat grau d’humitat relativa pot augmentar sensiblement el desenvolupament de certes classes de microorganismes.

 


S’aprofitarà l’actuació per substituir els paviments de planta baixa, ja que els nous conductes transcorreran soterrats en aquest nivell.

 


El pressupost de l’obra és de 279.192,29 euros (IVA inclòs). Abans de l’inici dels treballs el projecte s’ha d’aprovar definitivament i superar el tràmits d’exposició pública, licitació i adjudicació a una empresa especialitzada. Es preveu un termini d’execució de 6 mesos.

 


Can Serra, situat al Carreró, 17, és l’antiga casa pairal de Jeroni Serra Arnau, burgès honrat i el primer síndic de la vila a Corts. Bastit el 1565, d’estil renaixentista, l’edifici conserva l’estructura originària amb una àmplia entrada d'on arrenca l'escala de pedra i la gran sala central al primer pis, al voltant de la qual es situaven les antigues habitacions. De la sala noble es conserva el teginat de fusta originari. La façana és de composició simètrica i hi destaquen el portal adovellat i les finestres amb reixes de ferro forjat.

 


L’any 1915 l’Ajuntament va comprar Can Serra per al Museu, que es va inaugurar el 1942. De llavors daten les principals reformes de l’edifici: rajoles, escuts i finestrals encastats, sostre pintat per Marià Ribas... Amb els anys, les col•leccions del Museu van créixer amb dipòsits i donacions particulars i, sobretot, amb materials arqueològics procedents de les excavacions realitzades, fet que va determinar que el 1976, s’ampliés l’espai museístic incorporant-hi un edifici veí.