Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cristóbal Colón, fundador i president de la cooperativa La Fageda, inaugura el nou curs del Tecnocampus

Escoltar

Cristóbal Colón, fundador i president de la cooperativa La Fageda, inaugura el nou curs del Tecnocampus

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha tancat l’acte remarcant el compromís social de la ciutat

 


Prop de 300 persones han omplert l’Auditori del TecnoCampus aquest matí per assistir a l’acte d’inauguració del curs universitari 2018-2019, en el qual Cristóbal Colón, fundador i president de la cooperativa La Fageda, ha pronunciat la lliçó inaugural. El president del TecnoCampus i alcalde de Mataró, David Bote, ha assenyalat en el discurs de cloenda el compromís social de la ciutat, i ha animat els estudiants a trobar en el TecnoCampus l’estímul necessari per emprendre projectes amb valor social.


 


Sota el títol “La Fageda. Què tenen en comú empresa i bogeria”, Colón ha remarcat que l’èxit de La Fageda és que es tracta d’un projecte compartit que parteix d’una senzilla premissa: “El treball cura i construeix l’individu”.


 


Colón ha explicat, a partir de la seva història personal, el procés de creació de La Fageda, una fundació que integra persones amb malalties mentals cròniques al món del treball i que actualment és el segon productor de iogurts a Catalunya. “La filosofia de La Fageda és ajudar els altres perquè ajudin ajudant els altres”, ha afirmat Colón. En aquest sentit, ha remarcat que als treballadors de La Fageda el fet de “sentir-se protagonistes d’una marca d’èxit els genera un profund benestar que els permet reconstruir la seva vida”.


 


El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, ha fet balanç del darrer curs en el discurs de benvinguda i ha remarcat que la innovació, l’emprenedoria i el compromís social són elements cabdals en la missió i visió del TecnoCampus. Com a representant de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, ha assistit a l’acte Josep Eladi Baños, també membre del Senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Ambdós han coincidit a assenyalar que, després d’una etapa de fort creixement en nous graus i postgraus i en nombre d’estudiants, l’objectiu dels propers anys és consolidar el model del TecnoCampus, reforçant els vincles entre ambdues institucions.