Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival DocsBarcelona arriba a Mataró

Escoltar

El festival DocsBarcelona arriba a Mataró

El dia 23 de maig es projectaran dos llargmetratges del prestigiós festival de documentals, amb el ciclisme i el xamanisme com a protagonistes

El festival DocsBarcelona surt de la capital i estrena la secció “DocsBarcelona a Prop” portant alguns dels seus films seleccionats a 10 poblacions catalanes. Gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament de Mataró i de la cooperativa audiovisual Clack el dia 23 de maig al Cafè de Mar es podran veure dos dels films que configuren la programació del festival. 

 


A les 19 h es projectarà “El Espanto” (Argentina, 2017), dirigida per Pablo Aparo i Martín Benchimol. El film situa l’acció en un recòndit poble d’Argentina, les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tots els mals són tractats pels mateixos veïns excepte “El Espanto”, una rara malaltia que pateixen les dones i només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d’un peculiar ancià dels afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona…

 


El segon documental, que es podrà veure a 2/4 de 9 del vespre, és “Wonderful Losers, A Different World” (Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia, Regne Unit 2017). El director liturà Arunas Matelis dirigeix un documental que viatja a les entranyes del ciclisme professional per mostrar tot el que no veuen els espectadors que segueixen les curses des de la televisió. Darrere els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s'estavellen, s'aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als “meravellosos perdedors”, aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip.

 


L'entrada per veure els dos documentals té un cost de 3 €.

 


La participació de Mataró dins el festival és possible gràcies a l’Ajuntament de Mataró i de Clack i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Des del 2017 la capital del Maresme ja acull la iniciativa del Documental del Mes, que presenta mensualment un documental de gran prestigi internacional.