Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “Womart” guanya el Concurs de Comissariat artístic per intervenir a l’espai públic de les 10 ciutats de la Xarxa Transversal, entre elles, Mataró

Escoltar

El projecte “Womart” guanya el Concurs de Comissariat artístic per intervenir a l’espai públic de les 10 ciutats de la Xarxa Transversal, entre elles, Mataró

“Womart” proposa 10 dones creadores amb la intenció de reivindicar el talent femení en les arts visuals

L’Associació Rebobinart i el seu projecte “Womart” guanyen el Concurs de Comissariat per a la selecció d’un projecte de creació artística per a la realització d’una actuació a l’espai públic, convocat pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals el passat mes de juliol. El projecte és una iniciativa i producció de la Xarxa Transversal amb la col·laboració de les 10 ciutats que conformen la Xarxa: Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova. L’actuació es desenvoluparà simultàniament a totes les ciutats i, cadascuna d’elles, treballarà amb una artista i se’n preveu un acte central el dissabte 14 d’abril de 2018.

“Womart” és un projecte que pretén reivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals, en general, i en l’art urbà (o art en l’espai públic) en particular. La manca d’igualtat de gènere en els circuits institucionals de les arts visuals posa de manifest que encara hi ha un resistent sostre de vidre que impedeix assolir una paritat real pel que fa al reconeixement de les artistes professionals. En resposta a aquesta realitat, sorgeix “Womart” amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització.

Amb la implantació d’aquest projecte, les ciutats de la Xarxa Transversal acolliran 10 dones creadores, 10 artistes que donaran vida a carrers, murs i sales d’exposicions. Moltes de les artistes proposades per “Womart” treballen el graffiti, d’altres fan intervencions més performàtiques.Qui són Rebobinart?

Els comissaris de la proposta són Míriam Alarcón i Marc García de Rebobinart. Aquesta associació s’ha especialitzat en el desenvolupament de projectes socials a través de l’art urbà de qualitat.

Treballen des de l’any 2012 amb una clara filosofia social, reivindicant l’art urbà com una font de dinamització social i cultural; fomentant les expressions més elaborades de l’art urbà i procurant desestigmatitzar la percepció d’aquesta forma artística que sovint ha estat considerada vandàlica o invasiva. Des d’aquesta entitat es fomenta una visió de l’art urbà professional posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que s’arrelen en el territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen una nova via de comunicació amb la ciutadania propiciant l’esperit crític i transmetent missatges de caràcter social en cadascun dels projectes generats.