Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Espais Públics pren mesures de seguretat després de caure part de l’alzina de la plaça de l’Ajuntament

Escoltar

El Servei d’Espais Públics pren mesures de seguretat després de caure part de l’alzina de la plaça de l’Ajuntament

L’incident no ha provocat danys personals

Operaris del Servei d’Espais Públics han retirat a primera hora del matí una part de l’alzina catalogada de la plaça de l’Ajuntament que va caure ahir a la nit per causes que encara es desconeixen. L’incident va passar als voltants de les onze de la nit i no va provocar danys personals. Arran dels fets es van mobilitzar efectius de Policia Local i Bombers de la Generalitat i es va acordonar la zona.
L’alcaldessa accidental, Núria Moreno, ha comprovat aquest migdia les actuacions realitzades al lloc del succés. L’arbre, que és de grans dimensions i forma part de la Catalogació d’arbres i arbredes exemplars del municipi de Mataró, estava format per tres peus units a la base del tronc. Un d’ells es va tombar caient a sobre del mobiliari de la terrassa d’una cafeteria, ja recollit, provocant danys materials. Per seguretat també s’ha retirat un segon peu de l’alzina de menors dimensions. Fa prop de 15 dies s’havia fet una revisió de l’estat de l’arbre i s’havia buidat de brancam sense que es detectés cap anomalia.
A banda de retirar la part de l’arbre afectada i la revisió ocular realitzada avui, demà està previst fer una poda de reformació per reequilibrar l’arbre compensant la part caiguda, i d’aquesta manera garantir la seguretat a l’àmbit.