Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Mataró comença a funcionar dissabte 19 de maig

Escoltar

El servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Mataró comença a funcionar dissabte 19 de maig

Els socorristes de Pro-activa vigilaran per primer cop les platges mentre que Creu Roja se segueix fent càrrec del bany adaptat

El proper dissabte, 19 de maig, comença a funcionar el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Mataró. L’Ajuntament ha adjudicat el servei per primer cop a l’empresa Pro-activa, amb reconeguda experiència com a responsable del socorrisme també a altres platges catalanes, mentre que Creu Roja se seguirà encarregant del bany adaptat.
El regidor de Seguretat, Juan Carlos Jerez, ha presentat avui les novetats d’aquests serveis a les platges acompanyat del director operatiu de Pro-activa Serveis Aquatics SL, Oriol Canals, i el coordinador de Creu Roja a Mataró, Santi de Arcos.
El servei de socorristes funcionarà en les condicions de temporada mitja del 19 de maig al 17 de juny, és a dir els caps de setmana i festius de 10 a 19 h a les platges de Varador, Callao i Ponent. Precisament, com a novetat aquest any la platja de Ponent tindrà vigilància ja en temporada mitja.Com ja es va fer l’any passat, des del 23 de juny i fins a la finalització de les vacances escolars l’11 de setembre el servei es prestarà en condicions de temporada alta: a diari i a les quatre platges de Mataró –Varador, Callao, Ponent i Sant Simó–. Durant tot l’horari de servei, hi haurà presència de 16 persones treballant.
Es manté l’esforç que es va fer l’any passat ampliant una hora el servei, i per tant l’horari serà de 10 h a 19 h per a les dues temporades.


El bany adaptatEl servei de bany adaptat el seguirà fent Creu Roja. L’entitat ha optat per concentrar la seva activitat en l’àmbit social i enguany no va presentar oferta per al contracte del servei de vigilància, salvament i socorrisme, després d’haver-ne estat l’adjudicatària des de l’any 1972 (i com acció de voluntariat des de 1969).
El servei de bany adaptat s’oferirà durant la temporada alta (23 juny – 11 setembre) i en horari d’11 a 18 h a la platja del Varador. Es regula mitjançant el conveni de l’Ajuntament amb Creu Roja, que està previst signar aquest dissabte, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Creu Roja.