Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convoca la segona edició dels Guardons Cultura Mataró

Escoltar

L’Ajuntament convoca la segona edició dels Guardons Cultura Mataró

Estan adreçats a distingir les figures, col·lectius i projectes de més rellevància de l’any 2017 i es lliuraran a la Nit de la Cultura

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró ha obert el període de presentació de candidatures que opten als Guardons Cultura Mataró, que enguany celebren la segona edició i que tenen la voluntat de ser el més alt reconeixement que dona la ciutat als seus creadors i agents culturals. Des d’avui, 24 d’abril, i fins al 29 de maig es poden presentar les candidatures de les persones, col·lectius, empreses i projectes mataronins, o amb vinculació a la ciutat i a la comarca, de més rellevància de l’any 2017, mereixedors d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura i a la seva projecció.
La convocatòria, de caràcter anual, té com a propòsit guardonar la creació, la recerca i la producció de qualitat realitzada a Mataró i a la comarca del Maresme, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat.
De caràcter interdisciplinari, les categories dels Cultura Mataró engloben l’activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística, com són les arts visuals i plàstiques, el disseny, les arts escèniques, la música, la literatura, el patrimoni i la cultura popular, entre d’altres. Els guardons s’estructuren en sis categories:
1. Innovació i emprenedoria2. Projecció de la ciutat3. Compromís i cohesió social4. Recerca i difusió5. Trajectòria i personalitat mataronina6. Premi del jurat
El jurat estarà format per persones de prestigi i competència reconeguda en els diferents àmbits de la cultura, serà qui resoldrà el procediment de concessió dels guardons.

La resolució del veredicte del jurat i l’entrega dels Guardons Cultura Mataró es farà durant la celebració de la Nit de la Cultura, que tindrà lloc el darrer trimestre d’aquest any.L’any passat la Nit de la Cultura es va celebrar el 17 de novembre, a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques. Els guardonats van ser escollits d’entre un total de 67 candidatures i van ser: Moisès Maicas, Maria Salicrú-Maltas, Verkami, Can Fugarolas, Sala Cabanyes i Joaquim Llovet.


Com presentar la candidatura?
Poden presentar candidatures entitats, col·lectius i persones a títol individual. Per proposar una candidatura cal emplenar el formulari de sol•licitud i acompanyar-lo d’una motivació raonada. A diferència de l’any passat, enguany s’activarà un tràmit a l’oficina virtual de l’Ajuntament de Mataró per tal de facilitar la presentació de candidatures de forma telemàtica. Al mateix temps, les candidatures es podran presentar físicament a les oficines de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i a les OFIAC.El termini de presentació finalitzarà el 29 de maig.