Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament farà millores a les places del Mediterrani i de Catalunya i al parc de Cerdanyola

Escoltar

L’Ajuntament farà millores a les places del Mediterrani i de Catalunya i al parc de Cerdanyola

Les actuacions són similars a les millores ja realitzades a altres zones verdes, com la plaça de Can Xammar i el parc Central

L’Ajuntament durà a terme a principis de 2019 treballs de millora de tres zones verdes de la ciutat. En concret, està previst actuar a les places del Mediterrani i de Catalunya i al parc de Cerdanyola. Les millores previstes estan en la línia d’altres actuacions ja realitzades, com la millora de l’enjardinament de la plaça de Can Xammar o del paviment dels camins interiors del parc Central.
Els treballs previstos a les tres zones verdes tenen un cost conjunt estimat en uns 89.000 € i en aquests moments es troben en procés d’adjudicació.
Al parc de Cerdanyola es preveu replantar arbustiva, retirar i substituir arbres morts, revisar el reg, pavimentar els escossells situats en pendent al talús de llambordes i eliminar dues estructures-jardineres ubicades enmig d’unes escales que provocaven problemes. Els treballs tenen un import previst de 13.116,19 € (IVA inclòs).
Pel que fa a la plaça del Mediterrani, els treballs previstos tenen un pressupost de 41.707,49 €. Es preveu plantar masses arbustives o tapissants que millorin la zona verda i ajudin a retenir les terres evitant problemes d’erosió dels talussos. Així mateix es construiran un petits murs-grada per a la contenció de terres. També es plantaran nous arbres per crear una zona d’ombra als llocs de més pas i d’estada i es revisarà el sistema de reg i la connexió al sistema de telegestió.
Per últim, a la plaça de Catalunya està previst retirar arbres morts i substituir-los per nous exemplars; enriquir la superfície arbustiva i d’herbàcies amb combinacions barrejades de diferents plantes a la rocalla; substituir una rampa esglaonada per una de nova suprimint les barreres arquitectòniques; repintar bancs i substituir papereres, a més de comprovar l’estat del sistema de reg. El pressupost previst és de 34.366,17 €.
Un cop s’adjudiquin les actuacions de millores, en els tres casos els treballs tenen un termini d’execució de tres mesos des de l’inici dels mateixos.