Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reparteix sal a les urbanitzacions i zones altes de Mataró davant el risc de nevades

Escoltar

L’Ajuntament reparteix sal a les urbanitzacions i zones altes de Mataró davant el risc de nevades

S’activa el Pla d’Actuació Municipal per nevades en fase d’alerta

El Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament va activar ahir a les 20 h en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per Nevades inclòs dins el DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal). La Generalitat també manté en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat). 
L’activació del Pla implica l’avís preventiu a diferents serveis municipals perquè estiguin preparats per atendre possibles incidències i la difusió de consells a la ciutadania per afrontar en millors condicions les inclemències del temps. Així, a primera hora del matí, el Servei d’Espais Públics ha començat a tirar sal a les parts altes de les urbanitzacions, on s’han registrat precipitacions en forma de neu. També s’ha aturat el reg automàtic de les zones verdes i s’han donat instruccions per no netejar els carrers amb aigua.
Durant el dia d’avui no es preveu un descens de les temperatures per sota dels 0º a Mataró, que comportaria l’activació també de les mesures previstes al Protocol per baixes temperatures.


Consells preventius
L’Ajuntament demana als ciutadans que consultin les consells de seguretat per nevades i, especialment, que evitin desplaçaments innecessaris. En cas d’agafar el vehicle, cal consultar les previsions meteorològiques i l’estat de la xarxa viària, comprovar l’estat de les bateries dels dispositius mòbils, el dipòsit de benzina i, sobretot, disposar de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.
A casa, es recomana tenir preparat un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, una farmaciola amb els medicaments habituals, i revisar l’estat de la calefacció, la teulada i els baixants d’aigua.