Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes 2018 tornen a fer vibrar Mataró amb la suma de cultura i tradició

Escoltar

Les Santes 2018 tornen a fer vibrar Mataró amb la suma de cultura i tradició

Comença el compte enrere per a Les Santes 2019Les Santes 2018 han acabat fa unes hores, la matinada del 29 al 30 de juliol, i continuen essent una celebració on cultura i tradició van de la mà i fan vibrar a ciutadans de Mataró i d’arreu que gaudeixen d’una programació amb actes per a tothom. Totes les disciplines artístiques hi són presents i això fa de Les Santes un gran aparador cultural on destaquen els elements de caràcter patrimonial i de foment de les tradicions que han fet que esdevingui Festa Patrimonial d’Interès Nacional. 
Les Santes són possibles gràcies a la col•laboració dels voluntaris de la festa, que enguany han superat les 800 persones, entre portadors, col•laboradors en els actes i les persones de suport. Enguany la Cursa Popular ha celebrat el 40è aniversari i la Missa de Glòria de Mossèn Blanch, a la que va assistir el President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va arribar a la 170a edició.
Pel que fa a la meteorologia, la pluja només va afectar a l’acte de l’Encesa del diumenge 22 de juliol que va començar més tard i a la Travessa al Port que va escurçar un dels seus recorreguts. La calor i altes temperatures, típiques d’aquestes dates, han estat la nota dominant.
El cap de setmana previ a la Festa Major, el 21 i 22 de juliol, va comptar amb dos actes molt potents pel que fa a projecció de ciutat i afluència de públic. Per un costat, la gran festa solidària de les DisSantes, que va canviar d’emplaçament passant del Parc Central a la Platja del Varador. Un any més la flashmob va ser un èxit amb la participació de 12.000 persones i el concert posterior de Txarango també amb uns 21.500 espectadors. D’altra banda, la Diada Castellera de Les Santes va tornar a ser una gran cita del calendari casteller amb construccions de gamma extra de les tres colles.
L’assistència de públic a tots els actes de Les Santes 2018 ha estat elevada però cal destacar l’afluència de públic a la Nit Boja del 25 de juliol: 14.600 persones al Desvetllament Bellugós, a l’Escapada a Negra Nit unes 6.300 persones i a la Ruixada 18.000 persones. El Castell de Focs de la nit del 27 de juliol va aplegar a 26.000 persones i el concert posterior de Rosario Flores a 23.000 espectadors. El No n’hi ha prou!, que se celebra la nit del 28 de juliol, va reunir a 9.000 persones.


Campanyes de sensibilització
Mataró vol tenir una Festa Major cívica, segura i solidària. Per això enguany s’ha ampliat la campanya de sensibilització i els punts informatius del “No és No. Cap agressió sexista!” a diferents punts de la ciutat en funció de la programació. Els punts de control d’accés a l’espai on es desenvolupen els diferents actes que conformen la Nit Boja (Desvetllament, Convidada, Escapada i Pujada tabalada) i el No n’hi ha Prou!, que es van instal•lar l’any passat per primera vegada, han tornat a funcionar durant aquesta edició de Les Santes.
Els gots de Les Santes han tornat a ser de plàstic reutilitzable i solidaris, de manera que els guanys de la venda d’aquest got es destinaran a activitats extraescolars i de lleure per a nens en risc d’exclusió.


La botiga
La botiga de Les Santes instal•lada a Can Marfà i el punt de venda a la plaça de Santa Anna havien venut, fins al 27 de juliol, 3.866 samarretes i per Internet s’han venut 2.780, el que fan un total de 6.646 samarretes, 510 més que l’any passat.
Les talles més venudes s’han pogut reposar i cal tenir en compte que enguany la samarreta ha estat feta al 100% a Mataró.