Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la campanya d’Obertament de foment de la reflexió i el canvi d’hàbits en relació a la salut mental

Escoltar

Mataró acull la campanya d’Obertament de foment de la reflexió i el canvi d’hàbits en relació a la salut mental

Serà el dissabte 24 de febrer a la plaça de Santa AnnaL’entitat Obertament, que va néixer el desembre de 2010 de la mà dels principals agents socials de la salut mental a Catalunya, lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones a causa d’algun problema de salut mental i per fer que esdevinguin protagonistes del canvi. La nova campanya d’Obertament, amb el lema “Quan no sàpigues de què parlar, parla”, s’instal·larà dissabte 24 de febrer a la plaça de Santa Anna de Mataró. 


Campanya itinerant
Aquesta campanya, després de la seva presentació a Barcelona, farà parada a Girona, el 23 de febrer, i a Mataró, el 24 de febrer, i després a vuit ciutats diferents de Catalunya.
L’àmbit laboral, la família i el grup d’amics són els tres escenaris principals sobre els quals es posa el focus per començar a combatre l’estigma més quotidià, les relacions personals que més afecten a la persona que passa per un moment delicat de la seva salut mental en el dia a dia.
Dos plafons de gran format qüestionen sobre una realitat alarmant: la incidència de la discriminació per raó de salut mental en les esferes més importants de la vida. L’objectiu és que els vianants, atrets per unes dades que podrà veure des de lluny, s’acostin a participar en una enquesta interactiva i de l’experiència n’obtinguin una mirada més conscient sobre la problemàtica.
Un sofà, que ja havia estat protagonista en anteriors campanyes i que és el leitmotiv de tota la bateria de suports publicitaris que acompanyen els actes, és l’element que novament convida a prendre’s una estona per aturar-se i poder parlar obertament sobre un tema que porta anys silenciat. Les persones que han viscut l’experiència de passar per un episodi destacable d’haver de cuidar la seva salut mental són, en aquest cas, les encarregades de portar les seves històries per tal de fer caure els prejudicis que encara existeixen sobre el tema. Aquestes mateixes persones són les que acompanyaran a seure en aquest sofà als curiosos de les diverses poblacions visitades.