Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia els tràmits per elaborar un Reglament de polítiques de gènere interseccionals

Escoltar

Mataró inicia els tràmits per elaborar un Reglament de polítiques de gènere interseccionals

Es publica la memòria del reglament per a coneixement generalL’Ajuntament de Mataró està treballant en l’elaboració i aprovació d’un Reglament de polítiques de gènere interseccionals. Aquest Reglament té per objecte l’establiment d’un règim jurídic que integri la igualtat de gènere a nivell municipal, en el marc de les normes internacionals, europees, estatals i de la Comunitat Autònoma de Catalunya.
S’entén com a igualtat de gènere la igualtat home- dona, la igualtat i no discriminació per identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat corporal i/o orientació sexual.
Aquest reglament estableix els principis que han de regir l’actuació dels òrgans de govern i gestió de l’Ajuntament de Mataró en matèria d’igualtat de gènere i LGTBI, així com els serveis municipals que s’han d’oferir en l’àmbit de les seves competències, i totes les mesures que s’han d’adoptar per incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques i les actuacions municipals que es contemplen en el seu àmbit d’aplicació.
Si la ciutadania vol fer al·legacions al respecte pot fer-ho mitjançant la presentació d’una instància genèrica a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Mataró. Quan es disposi de l’avantprojecte es penjarà al portal Decidim Mataró i s’obrirà un període d’aportacions.