Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Declaració institucional denuncia les declaracions del periodista Jiménez Losantos

Escoltar

Una Declaració institucional denuncia les declaracions del periodista Jiménez Losantos



La Junta de Portaveus, celebrada el 7 de maig, va aprovar una Declaració institucional de denúncia a les declaracions del senyor Jiménez Losantos. La proposta presentada per CiU amb el suport d’ERC-MES, VOLEMataró, la CUP, ICV-EUiA es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals que la presentaven, l’abstenció del PSC, el PP i PXC i el vot en contra de Ciutadans. 




La Declaració institucional és la següent:




“Els grups municipals que donem suport a aquesta declaració institucional professem un respecte absolut cap a la llibertat de premsa i la llibertat d’opinió. Les democràcies fortes s’han construït al voltant d’una autèntica separació de poders i de la llibertat d’expressió i d’opinió.




Les persones lliures de les que no ho són es diferencien, sobretot, per la possibilitat de pensar, expressar i materialitzar les seves opinions sense que res ni ningú les puguin coartar. I aquest bé preuat és el que sempre s’ha de defensar. Deia Winston Churchill, que ell seria capaç de donar la seva vida perquè aquell que pensava diferent d’ell es pogués expressar.




Per tant, la llibertat d’expressió s’ha de defensar sense dubtes ni vacil·lacions. Ara bé, ningú no es pot aprofitar que els demòcrates estem disposats a defensar la llibertat d’expressió de qui sigui per generar odi, per fer una crida a accions violentes o per donar sortida pública a les frustracions, ràbia i crispació. La llibertat d’expressió no serveix per delinquir.




A principis d’aquest mes d’abril, arran de la decisió del Tribunal Superior de Justicia d’Schleswig-Holsteinde no imputar el president Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió, un periodista de renom, amb tribuna pública i audiència, Federico Jiménez Losantos, al seu programa “Es la mañana de Federico”, de la cadena esRadio, va fer una editorial impròpia d’un periodista d’un mitjà de comunicació del segle XXI. La intervenció (https://www.youtube.com/watch?v=VNve55Tgho8&feature=youtu.be) del Sr. Jiménez Losantos va ser l’exemple clar del mal ús de la llibertat d’expressió. El Sr. Losantos va insultar barroerament els ciutadans d’Espanya, va menystenir el president del govern d’Espanya i el seu executiu però, sobretot, va amenaçar Alemanya, la seva

gent i els seus interessos en una demostració de nul•la capacitat de control o, i això seria pitjor, de crida a la violència i a l’odi amb premeditació.




Aquests fets, no són més, que una altra petita mostra de la forma d’actuar i procedir del Sr. Jimenez Losantos, pervertint el dret fonamental de la llibertat d’expressió, amb un currículum on destaquen, grolleres expressions, de les quals en ocasions, ha sigut condemnat pels Tribunals.




Frases com:




-...” la guerra Civil: La guerra que quisieron los socialistas”.




-Va acusar a ERC, de : “matar adversarios políticos” “pactar con la banda donde se mata o no” “pactan con la banda terrorista para evitar que la banda atente contra Catalunya”.




-“si veo a Errejón, Bescansa o Maestre y llevo la "lupara, disparo".




-“Cuando les veo me dan ganas de hacer la revolución francesa, pero sin guillotina, aunque no sean inocentes", afirma sobre los miembros de Podemos”




Per tot plegat, aquells que abracem amb orgull els valors del respecte mutu i de la llibertat prenem els següents acords,




1. Condemnem públicament les ofensives que constantment, realitza el Sr. Jiménez Losantos perquè són un greu atemptat a la convivència i una crida a la violència.




2. Instem la fiscalia que actuï d’ofici contra totes les expressions que constitueixen, sens dubte, un delicte d’odi i d’enaltiment a la violència...




3. Instem al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) a que facin un pronunciament inequívoc contra una expressió pública que malmet la imatge de la professió periodística, pel procedir habitual.




4. Traslladem aquest escrit a la presidència del govern d’Espanya, a la presidencia del Parlament de Catalunya, al Col•legi de Periodistes de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE)”.