Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local renova el seu parc mòbil amb vuit vehicles híbrids

Escoltar

La Policia Local renova el seu parc mòbil amb vuit vehicles híbrids

Suposa la substitució d’una tercera part de la flota de turismes amb cotxes més ecològics

Un dels nous vehicles policials. Foto: Policia Local de Mataró
Un dels nous vehicles policials. Foto: Policia Local de Mataró

La Policia Local de Mataró ha adquirit i adaptat vuit nous vehicles per renovar el seu parc mòbil. Els cotxes policials es destinaran a patrullatge ordinari i substituiran vehicles amb una antiguitat mitjana de 10 anys.

Les noves unitats són turismes del model Nissan Qashqai híbrids, que funcionen amb gas liquat del petroli (GLP) i, quan s’esgota aquest combustible, amb benzina. Es tracta de vehicles més ecològics, que aconsegueixen un estalvi en carburant del 37%, a més de la corresponent reducció de partícules contaminants que els fan mereixedors del distintiu ambiental ECO de la DGT. Així, la compra de nous vehicles policials ha tingut en compte l’aposta de l’Ajuntament per renovar el parc mòbil amb vehicles més sostenibles i eficients, tal i com ja s’ha fet, per exemple, amb la incorporació d’autobusos híbrids per al Mataró Bus i l’adquisició de vehicles lleugers elèctrics per a la neteja viària.

Als nous vehicles s’ha incorporat tot l’equipament necessari per adaptar-los a les necessitats de les tasques policials. Com a novetat, disposen d’un moble maleter posterior per allotjar un etilòmetre, equips informàtics o l’equipament policial que sigui necessari. Així mateix, disposen del cablejat i les presses de corrent indispensables per a la possible instal·lació de tauletes.

La compra i posada en marxa dels nous cotxes, incloent la transformació a vehicles policials, impostos i inspeccions tècniques, suposa una inversió de gairebé 280.000 €.

Amb l’adquisició dels 8 vehicles, la Policia Local de Mataró renova en un 34% la flota de cotxes policials (23 en total). El parc mòbil actual està format també per 40 motocicletes, 4 furgonetes, 2 vehicles tot terreny i 6 bicicletes.