Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la 41a edició de la Fira de l’Arbre i la Natura

Escoltar

Mataró celebra la 41a edició de la Fira de l’Arbre i la Natura

L’esdeveniment se celebra els dies 9 i 10 de març al Parc Central i aplegarà 180 expositors. Segons els organitzadors, està previst que la visitin prop de 80.000 persones.

El Parc Central acull aquest proper cap de setmana, 9 i 10 de març,  la 41a Fira de l’Arbre i la Natura, certamen anual que ofereix tota classe de productes relacionats amb la floricultura i l’agricultura, que es complementen amb expositors d’artesania i alimentació. La fira està organitzada per l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, i compta amb el suport econòmic i tècnic de l’Ajuntament de Mataró i la companyia municipal Aigües de Mataró, entre altres col·laboradors. La fira aplegarà uns 180 expositors i, segons els organitzadors, està previst que la visitin prop de 80.000 persones.

A banda de l’exposició i venda d’arbres fruiters, plantes, flors i material de jardineria entre altres productes, la Fira de l’Arbre i la Natura programa durant el cap de setmana diferents activitats per a tots els públics, com l’exposició de plantes crasses i cactus, l’exposició d’animals de corral, la recreació d’un espai sobre la pagesia tradicional  o  tallers de fang, tractament de fustes per a pipes, orfebreria, etc.

La Fira obrirà de 9 h a 21 h el dissabte i de 9 h a 20 h el diumenge.

 

Vocació pedagògica

Els organitzadors han  mantingut la vocació pedagògica per conscienciar els infants sobre la importància del respecte a la natura. Així doncs, el públic infantil és el principal destinatari de les activitats de la programació. Els més petits podran participar en concursos de dibuix infantil, en una sembrada de plantes i assistir a un conta-contes.

Durant la fira es vendrà el cava commemoratiu de la Fira amb la placa de la 41a edició. La música també serà present al Parc Central amb les actuacions del Grup d’Havaneres “Vol de Gavines” i la del grup “Carpe Diem”.

La col·laboració municipal amb la Fira de l’Arbre i la Natura, que es regula mitjançant la signatura d’un conveni, es concreta en l’aportació econòmica per part de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró de 4.395,77 € per a donar suport tant en l’edició i producció dels suports gràfics, com en la contractació de serveis. També es facilita la cessió de l’espai, materials i infraestructures. Aigües de Mataró, S.A.(AMSA) destina 10.000 € a aspectes organitzatius i logístiques de la fira. A través de l’empresa municipal PUMSA, es realitzarà un descompte per les persones visitants del 50% en la tarifa de l’aparcament Parc Central durant els dos dies de celebració de la fira.

Publicat a