Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reforça el transport públic i amplia els horaris dels cementiris amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Escoltar

Mataró reforça el transport públic i amplia els horaris dels cementiris amb motiu de la festivitat de Tots Sants

L’Ajuntament ja té a punt el dispositiu especial per atendre l’increment de visites als cementiris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Les línies 1 i 2 de Mataró Bus reforcen horaris l’1 de novembre i la línia 3 allarga recorregut per apropar-se al Cementiri de Les Valls. A més, com cada any es programen activitats especials al Cementiri dels Caputxins.

Cementiris dels Caputxins. Foto: Ajuntament
Cementiris dels Caputxins. Foto: Ajuntament

Tant el Cementiri dels Caputxins com el de Les Valls amplien els horaris d’obertura i atenció al públic amb motiu de l’augment de visites que es registren ja en dies previs a la festivitat de Tots Sants. Des d’aquesta setmana i fins al diumenge 3 de novembre, obren de 8.30 a 18 h, enlloc de fer-ho de 9 h a 17.30 h.

També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris són especials des de dimecres 23 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre. Es reestructuren de la següent manera:

- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obre de 9 a 13 h els dies 23, 24, 25, 28, 29, 30 i 31 d’octubre. Els caps de setmana del 26 i 27 d’octubre, i del 2 i 3 de novembre obrirà 9 a 14 h, i l’1 de novembre de 9 a 18 h.

- L’oficina del Cementiri de Les Valls obre de 9 a 18 h els dies 23, 24, 25, 28, 29, 30 i 31 d’octubre, i també l’1 de novembre. Els caps de setmana del 26 i 27 d’octubre, i del 2 i 3 de novembre obrirà de 9 a 14 h.

Als entorns dels dos cementiris s’instal·laran parades de venda de flors, en procés d’adjudicació.

Transport públic

Dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre, i divendres 1 de novembre, Mataró Bus allarga el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8 a 18 h). Davant d’aquest cementiri també tenen parada fixa les línies 1 i 2. Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.

Les línies 1 i 2 reforçaran el servei l’1 de novembre funcionant amb horari de dissabte enlloc del de dia festiu.

De divendres 25 d’octubre a divendres 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, estarà en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.

Activitats al Cementiri dels Caputxins

El Cementiri dels Caputxins acull diferents activitats programades amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, empresa concessionària dels cementiris municipals.

Fins al 10 de novembre es pot visitar  l’exposició “Vent”, de Jordi Sans, instal·lada a la Cúpula del Cementiri. L’horari de visites és de 10 a 13 h i de 15 a 17.30 h.

El diumenge 27 a les 12 h s’ha programat una visita guiada al cementiri dels Caputxins a càrrec del periodista i historiador Manuel Cusachs. El punt de trobada és l’entrada principal.

El divendres 1 de novembre a les 12 h tindrà lloc la 11a edició del Concert Diada Tots Sants a l’entrada principal.

Per últim, dissabte 2 de novembre a les 12 h, també a l’entrada principal, tindrà lloc la Pregària “Fidels difunts”.

Millores als cementiris

Durant aquest any la concessionària dels cementiris municipals, Cementiris Metropolitans CGC SL., ha dut a terme diferents actuacions de millora. En concret, al Cementiri dels Caputxins s’han fet treballs de rehabilitació del paviment de llambordes. Al Cementiri de Les Valls s’ha finalitzat la instal·lació de 55 columbaris integrats en una de les barres de nínxols i properament se n’instal·laran 55 noves unitats. També s’ha instal·lat una tanca perimetral. En tots dos cementiris s’han dut a terme treballs generals de manteniment de pintura.


Publicat a