Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un extens programa d’activitats

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un extens programa d’activitats

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 16 al 24 de novembre. El programa d’activitats a la ciutat aplega diferents iniciatives, com la instal·lació d’un servei mòbil de reparacions, una xerrada sobre residu zero o visites al Centre Integral de Valorització de Residus.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. Els objectius són donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

A Mataró les activitats programades estan organitzades per l’Ajuntament de Mataró des de la Casa Capell, la Fundació Tecnocampus Mataró Maresme, el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i l’Escola de Vela de Mataró. Entre els actes destaca la visita a la ciutat de la Reparatruck de l’entitat Solidança –concessionària de la gestió de les deixalleries municipals–, un servei mòbil d’autoreparació de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes que es podrà utilitzar de manera gratuïta el dilluns 18 de 10 a 13 h a la plaça de Santa Anna i dimarts tot el dia al TecnoCampus.

Aquest dissabte 16 de novembre tindrà lloc una jornada de portes obertes al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (c. de la Teixidora, 83). Per a qui no pugui aprofitar l’oportunitat, el dissabte 30 de novembre de 10 a 13 h s’ha programat una altra visita per conèixer què passa amb els residus que no separem.

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus la Casa Capell també programa diumenge 24 de novembre, de 10 a 13 h, un taller familiar de joguines reciclades. I dijous 28 de novembre, de 19 a 20.30 h, tindrà lloc la xerrada Residu Zero II, a càrrec d’Esther Peñarrubia, traductora i promotora de la guia “Residu Zero a casa” de Bea Johnson.

Publicat a