Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Victòria de l'Ajuntament contra el macroprostíbul

Escoltar

Victòria de l'Ajuntament contra el macroprostíbul

El Jutjat del contenciós administratiu no li reconeix la llicència d’obres

El Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona ha desestimat la intenció de la mercantil Colomer Ribot SL d’obtenir per part de l’Ajuntament la llicència d’obres per al macroprostíbul que volia aixecar a Via Sèrgia, 27.

Aquest fet significa un escull més amb el qual es troba aquest empresari que, des de fa una dècada, pretén fer realitat un prostíbul de grans dimensions en un solar industrial molt ben comunicat situat als afores de la ciutat, en el polígon de Les Hortes del Camí Ral.

Des que es van conèixer les seves intencions, hi ha hagut a Mataró un front comú polític i veïnal per restringir al màxim les possibilitats que s’obrís un macroprostíbul a la ciutat. Per la qual cosa, aquest matí els 9 grups polítics municipals, encapçalats per l’alcalde, han comparegut davant els mitjans de comunicació per mostrar la seva satisfacció amb la decisió del jutjat.
 
Antecedents del cas
Al novembre de 2017 el litigant havia aconseguit mitjançant una sentència del mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que se li reconegués la llicència ambiental que l’Ajuntament li havia donat mitjançant decret el gener de 2010. L’empresari argumentava que disposar-ne d’aquesta representava recuperar automàticament de la llicència específica que li permetia tirar endavant les obres, però no ha estat així. Ara, el jutjat en canvi determina que el titular de la llicència d’activitat no disposa de llicència d’obres, i que la que es va concedir l’any 2007 es troba caducada i a més es referia a la construcció d’un edifici industrial per a ús indeterminat, és a dir, no vinculat a cap activitat concreta.