Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova un text refós del Pla de millora urbana dels terrenys de l’antic concessionari Prades

Escoltar

El Ple aprova un text refós del Pla de millora urbana dels terrenys de l’antic concessionari Prades

L’Ajuntament ha aprovat un text refós del Pla de millora urbana del sector Maresme-Toló, que preveu transformar els sòls de l’antic concessionari Prades. El sector passarà a ser principalment residencial i s’integrarà a la ciutat amb la reurbanització dels carrers de Juan José Navarro, de Toló i el Camí Ral, perseguint també l’objectiu d’obrir-se al mar.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, 8 de maig, un text refós del Pla de millora urbana del sector Maresme-Toló, que correspon als terrenys de l’antic concessionari Prades, entre el Camí Ral, els carrers de Toló i de Juan José Navarro i l’avinguda del Maresme. La proposta de planejament vol transformar els antics sòls industrials en residencials i terciaris, mantenint una reserva mínima del 42% per a sòl públic.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona va aprovar definitivament el 20 de març el planejament urbanístic redactat pels promotors del sector –que havia estat tramitat i aprovat per l’Ajuntament–, tot supeditant el vistiplau a la redacció i aprovació d’un text refós que recollís algunes prescripcions tècniques. La principal modificació és l’esglaonament de la planta tercera de l’edifici previst al carrer de Toló, dibuixant la quarta planta retirada respecte a la façana, de manera que es preserva l’assolellament de les finques preexistents.

Integrar el sector i obrir-se al mar

El Pla de millora preveu integrar el sector a la ciutat, amb la premissa també d’obrir-se a la façana litoral, mitjançant la reurbanització dels carrers que l’envolten. Es preveu que el carrer de Juan José Navarro gairebé dobli amplada (dels 10 metres actuals a 15 metres d’ample i 3 més d’espai públic sota els porxos dels edificis) i que el carrer de Toló també guanyi espai per als vianants mitjançant construccions porxades.

Es plantegen tres cossos lineals d’edificis d’habitatges disposats en forma d’U amb façana als carrers de Juan José Navarro, de Toló i Camí Ral, amb diferents alçades adaptades a cada vial. Els edificis configuren un pati obert d’ús privatiu que s’obre a un parc urbà públic que arriba fins a l’avinguda del Maresme. El sostre màxim per a habitatge és de 7.858,25 m², un 30% del qual serà habitatge protegit. Es preveu un mínim de 1.500 m² de sostre terciari i comercial.

L’Ajuntament, d’acord a la legislació urbanística, destinarà el 10% de l’aprofitament urbanístic que li pertoca per cessió gratuïta en el procés de reparcel·lació del sector a obtenir habitatge protegit. D’altra banda, s’estudia la possibilitat que un dels futurs locals en planta baixa de la promoció pugui destinar-se a equipament de barri per atendre les demandes veïnals de disposar d’un nou casal de la gent gran.

Publicat a