Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Mataró 11 escoles participen en el programa Salut Integral (SI!)

Escoltar

A Mataró 11 escoles participen en el programa Salut Integral (SI!)

11 escoles amb prop de 2.000 infants participen en el programa Salut Integral (SI!) liderat pel Doctor Valentí Fuster a través de la Fundació SHE (Science, Health and Education). L’Ajuntament es va adherir al programa l’any 2012 amb les funcions de coordinació, implementació i seguiment del programa. Aquest curs, l’Escola El Turó ha guanyat un dels premis per amb l’activitat “Llepa’t els dits, amb el Programa SI!”.

Els alumnes de l'Escola Turó amb el cor, símbol del programa. Foto: Escola El Turó
Els alumnes de l'Escola Turó amb el cor, símbol del programa. Foto: Escola El Turó

El Programa SI! és una intervenció que es fa als centres educatius dissenyada per millorar els coneixements, les actituds i els hàbits de quatre àrees: alimentació saludable, vida activa, cura del cos i del cor, i protecció enfront del tabac i d’altres addiccions. El Programa SI! abasta les etapes educatives d’infantil (3-6 anys), primària (6-12 anys) i secundària (12-16 anys), i inclou una avaluació de l’eficàcia.

Com que els hàbits alimentaris i d’activitat física s’estableixen des de molt joves, els centres escolars són imprescindibles per promoure hàbits saludables i el desenvolupament de factors de protecció pel que fa a substàncies addictives en nens i adolescents.

L’Ajuntament, a través de la secció de Salut, porta a terme la coordinació, implementació i seguiment d’aquest programa des de l’any 2012. Aquest curs hi ha participat 11 centres educatius, amb prop d’uns 2.000 alumnes. Les escoles que hi participen són Balmes, Cirera, Cor de Maria, El Turó, GEM, Josep Montserrat, La Llàntia, INS Mar Mediterrània, Sol-Ixent, Valldemia i Vista Alegre.


Premi a l’Escola El Turó

Per celebrar els 10 anys de la Fundació SHE, s’ha organitzat un concurs entre les escoles que formen part del Programa SI! de Catalunya, Madrid i Ourense. L’objectiu d’aquest concurs és posar en pràctica els coneixements adquirits i despertar la creativitat per inculcar hàbits saludables de forma lúdica, reconeixent la gran tasca educativa del professorat. Per al concurs, havia d’enviar relats amb dibuixos i il·lustracions, vídeos, textos amb imatges o receptes saludables en funció de cadascun dels diferents nivells d’edat dels participants. El certamen inclou la cerimònia de lliurament de premis, al Planetari de Madrid el proper 18 de juny.

L’Escola El Turó de Mataró ha estat una de les guanyadores, a la categoria de P5, amb l’activitat desenvolupada durant aquest curs “Llepa’t els dits, amb el Programa SI!”. Els alumnes es van posar el barret de “xefs saludables” i van elaborar un menú per al qual van haver de :

-demanar propostes saludables a les famílies

- visitar l’hort escolar per conèixer els productes de temporada

- conèixer la piràmide de l’alimentació amb els alumnes més grans de 5è de primària

- consensuar un menú i fer el llistat d’ingredients

- anar a comprar i collir verdures de l’hort

- elaborar el menú

Publicat a