Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la campanya “Viu el Voluntariat!” per reconèixer la tasca de les persones voluntàries

Escoltar

Comença la campanya “Viu el Voluntariat!” per reconèixer la tasca de les persones voluntàries

La Festa del Voluntariat se celebrarà el dia 30 de novembre al Cafè Nou i des del 10 de novembre i fins al 18 de desembre, es portarà a terme la campanya “Viu el Voluntariat!” per posar en valor la tasca de les persones voluntàries i les entitats.

Des d'ahir, 10 de novembre i fins al 18 de desembre té lloc a la ciutat de Mataró la campanya “Viu el Voluntariat!” per posar de relleu la tasca que realitzen les persones voluntàries i les entitats que duen a terme projectes de voluntariat. Enguany s’arriba a la setena edició d’aquesta campanya.

El 1985 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 5 de desembre Dia Internacional del Voluntariat, amb l’objectiu de sensibilitzar de la importància d’aquesta tasca per a la millora de la societat.

A Mataró, hi ha centenars de persones que realitzen acció voluntària contribuint a aquesta manera a viure en una societat més justa, solidària i cohesionada. Persones que dediquen una estona del seu temps als altres de forma desinteressada. A més, a la nostra ciutat hi ha associacions consolidades que dediquen els seus esforços a projectes de voluntariat i que els fan créixer dia a dia.

El dia 30 de novembre es retrà homenatge a totes elles a la Festa del Voluntariat, l’acte de reconeixement de la ciutat a la gran tasca que duen a terme. Serà a les 19 h al Cafè Nou, l’acte inclourà el lliurament dels Premis FEM Mataró 2030. Aquests premis, dels quals se’n celebra la segona edició, tenen com a objectiu reconèixer i potenciar iniciatives d’innovació social de les entitats de Mataró que treballin per l’assoliment dels reptes de ciutat i potenciïn aliances sota un model de governança col·laborativa. La Festa, a banda de ser el reconeixement públic cap a les persones voluntàries de la ciutat, comptarà amb l’espectacle de dansa urbana de “Do Urban Dance”, la projecció d’un audiovisual i moltes sorpreses més.

Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats i el Punt de Voluntariat s’assessora a les entitats i les persones que tinguin ganes de viure el voluntariat. La campanya ‘Viu el Voluntariat!’ és un bon moment per conèixer els diferents projectes de voluntariat existents a Mataró.

Per confeccionar el programa d’activitats, que inclou una vintena d’activitats, s’ha comptat amb la col·laboració del Grup d’entitats de voluntariat. Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer, Punt de Referència, Tecnocampus i l’SPAM (Societat Protectora d’Animals de Mataró), que enguany s’afegeix al grup de treball en motiu del seu 50è aniversari.

Actualment, a la ciutat de Mataró hi ha un ampli ventall de projectes de voluntariat: cultural, educatiu, esportiu, ambiental, de cooperació i solidaritat, sociosanitari... L’espai d’atenció és els dimarts i els dijous al matí al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça Miquel Biada, 5 de Mataró), cal demanar cita prèvia a través del correu electrònic participacio@ajmataro.cat.

Els diferents esdeveniments programats es poden consultar a través del Portal d'Entitats www.entitatsmataro.cat. També es podran seguir els actes de la campanya amb #VoluntariatMataró.