Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram i reurbanització del carrer d’Antoni Cuyàs i Sampere

Escoltar

Comencen les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram i reurbanització del carrer d’Antoni Cuyàs i Sampere

Aigües de Mataró ha iniciat les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer d’Antoni Cuyàs i Sampere, prèvies a la reurbanització d’aquest vial que durà a terme l’Ajuntament en el marc del Pla de millora de paviments.

Operaris d'Aigües de Mataró fent treballs previs a l'obra. Foto: Aigües de Mataró
Operaris d'Aigües de Mataró fent treballs previs a l'obra. Foto: Aigües de Mataró

La intervenció d’Aigües de Mataró, que va començar el 23 de novembre en aquest carrer del barri de Peramàs, es fa seguint els criteris del Pla Director de l’Aigua i renovació del Clavegueram de Mataró, amb l’objectiu de resoldre les deficiències detectades.

Respecte a la xarxa d’abastament d’aigua potable se substituiran les canonades actuals per 170 metres de tubs de polietilè de diàmetre de 90 mm, així com les descàrregues i les vàlvules de maniobra necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa. Per minimitzar l’impacte en la continuïtat del servei s’instal·laran canonades provisionals per garantir l’abastament d’aigua potable mentre es realitzen les tasques de retirada de l’antiga canonada i la instal·lació de la nova.

En l’obra de la xarxa de clavegueram es preveu la construcció de 100 metres de tubs de PVC de 400 mm de diàmetre. Els claveguerons i connexions dels embornals també es faran amb tub de PVC, i es preveu la construcció de dos pous de registre.

Durant les obres s’afectarà el trànsit de vianants a les voreres i la circulació i estacionament de vehicles. Els accessos als guals restaran afectats puntualment i sempre amb previ avís. Les obres es realitzaran per trams per provocar les mínimes molèsties possibles.

Aigües de Mataró ha adjudicat l’obra civil a l’empresa García Cano e Hijos, SA per un import de 150.043,89 € (IVA inclòs) i l’obra mecànica la duu a terme la mateixa companyia amb un pressupost de  25.250,06 (IVA inclòs).

Es preveu que l’obra de les xarxes d’aigua potable i sanejament hagi finalitzat al febrer. Després es faran els treballs de reurbanització, adjudicats per l’Ajuntament a l’UTE construccions Deumal SA i Vialitat i Serveis SLU en el marc de les actuacions del Pla de millora de paviments (més de 50 actuacions a tot Mataró amb un cost de prop de 2,3 milions). La reurbanització és farà amb llamborda prefabricada de formigó. La finalització del conjunt d’actuacions al carrer de d’Antoni Cuyàs i Sampere està prevista per al 15 d’abril.

El projecte es va presentar als veïns en una reunió que es va celebrar el passat dilluns 21 de novembre a la sala d’actes del Centre Cívic Espai Gatassa, on van assistir la regidora Elizabet Ruiz Moreno, els tècnics municipals i els tècnics responsables de les obres.


Publicat a