Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola presenta els primers materials recopilats en una exposició

Escoltar

El Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola presenta els primers materials recopilats en una exposició

L’Espai Gatassa és l’espai on es podrà veure, del 4 al 18 de febrer, l’exposició que mostra els primers treballs del material recopilat pel Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola. Es tracta de la primera actuació d’una campanya de difusió per donar a conèixer aquest projecte de memòria col·lectiva del barri.

Una de les imatges que es podran veure a l'exposició.
Una de les imatges que es podran veure a l'exposició.

El Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola és un projecte col·laboratiu entre l’Associació Veïnal de Cerdanyola, l’Associació Cultural de Cerdanyola i l’Ajuntament de Mataró. Va néixer el setembre del 2017 amb l’objectiu de recopilar la història, les vivències i la vida associativa del barri per esdevenir un espai de memòria col·lectiva que reflecteixi els canvis i les transformacions viscudes en el barri al llarg del temps. La creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola promou i potencia l’activitat cultural de les persones grans i la conservació del patrimoni de la memòria història, una de les prioritats recollides a l’acord de govern i al Consell Territorial de Cerdanyola.

El 4 de febrer, a les 19.00 hores, està previst la inauguració a l’Espai Gatassa d’una exposició amb els primers materials recopilats. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 18 de febrer i també vol ser un punt de trobada per aconseguir més participació en el projecte.

El conveni inicial, signat l’any 2017, s’ha renovat aquest 2022 per donar continuïtat a la bona tasca que s’està fent i la bona acollida de la ciutadania.

Per assolir el seu objectiu, des dels seus inicis s’ha treballat per difondre la seva existència a fi de poder recopilar el màxim d’informació amb les aportacions que puguin fer els veïns, malgrat que la situació de pandèmia ha sigut un obstacle important. Tot i aquestes dificultats, les persones de les entitats impulsores han estat treballant amb els objectius de reunir, gestionar la documentació que els està sent  lliurada a través de transferència, donació o cessió.

Actualment l’espai està ubicat a la sala polivalent del Centre Cívic de Cerdanyola on es realitza la part operativa de forma continuada. Compte amb l’assessorament de l’Arxiu Municipal de Mataró, amb un grup de treball i també amb una comissió de seguiment que es reuneix periòdicament.

Així, des del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola, amb el suport de l’Ajuntament, es fa una crida perquè particulars i entitats que puguin tenir documentació susceptible de formar part del centre, l’aportin amb la garantia que serà ben custodiada ja que l’Ajuntament se’n fa càrrec, serà valorada i que, si s’escau, podrà ser retornada.

El material que es pot aportar són fonts fotogràfiques, hemerogràfiques (revistes, diaris...), documentals o bibliogràfiques relacionades amb Cerdanyola. Es poden portar presencialment els dimecres de 10 a 12 h al passeig de Ramon Berenguer III, 82 o fer el contacte a través del correu CDHCerdanyola@gmail.com

Galeria d'Imatges

Publicat a