Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya se celebraran sense restriccions i amb presència de públic

Escoltar

Els actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya se celebraran sense restriccions i amb presència de públic

El dia 11de setembre a les 10.30 h l’alcalde i els portaveus dels grups municipals faran l’ofrena floral institucional davant del monòlit a Rafael Casanova, després serà el torn de les entitats, partits polítics i sindicats. El programa d’actes de la Diada també inclou sardanes i la conferència institucional a càrrec de politòleg, periodista i activista, Jordi Armadans.

L’ofrena floral, que recupera aquest any el format tradicional previ a les restriccions per la pandèmia i se celebrarà amb presència de públic, començarà amb la interpretació a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró d’“El Cant del Poble”, amb lletra de Josep M. Sagarra i música d’Amadeu Vives. Tot seguit, l’alcalde i els portaveus dels grups municipals faran l’ofrena floral de la Corporació Municipal, després serà el torn de les entitats i els sindicats.

Durant l’ofrena el Cor Madrigalista interpretarà “Els Segadors” i l’entitat Mestres del Gai Saber farà el ball d’homenatge a Joan Serra, dansa que es va ballar per primera vegada el 2015. Es tracta d’una creació del músic Jaume Arnella i el coreògraf i mestre de dansa tradicional Joan Serra, que es basa en la polca dels balls de gitanes.

De forma prèvia a la Diada, el dissabte 10 de setembre hi ha prevista una ballada de sardanes a la plaça de Santa Anna a càrrec de la cobla Ciutat de Granollers. El darrer dels actes serà la conferència institucional que porta per títol “Apostar per la pau i els drets humans en un món convuls” i que anirà a càrrec del politòleg, periodista, activista per la pau i el desarmament, Jordi Armadans. L’acte, que s’organitza conjuntament amb Òmnium Cultural, es celebrarà el 14 de setembre a les 19.30h al Saló de Sessions de l’Ajuntament