Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 61 persones en situació d’atur, a través d’un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Escoltar

L’Ajuntament contracta 61 persones en situació d’atur, a través d’un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Els contractes tenen una durada de dotze mesos i van adreçats a persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), majors de 52 anys en situació d’atur, beneficiaris de la renda garantida de ciutadania i aturades de llarga durada.

El regidor d’Ocupació i Empresa,  Sergi Morales , ha donat avui la benvinguda en una sessió informativa a les persones contractades
El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales , ha donat avui la benvinguda en una sessió informativa a les persones contractades

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha donat avui la benvinguda en una sessió informativa a les 61 persones que s’incorporen a l’Ajuntament de Mataró, gràcies a les línies PANP, MG52 i PRGC del programa de Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquest programa ofereixen un contracte laboral per a fer treballs d'interès públic i caràcter social, per a la millora de l’ocupabilitat de les persones beneficiàries. Al llarg del mateix es realitzarà l’acompanyament i tutorització de les persones contractades, amb l’objectiu d’afavorir la seva posterior inserció laboral.

A l’hora de fer la selecció entre les persones candidates s’ha tingut en compte les competències tècnico-professionals del perfil professional, les competències transversals, la disponibilitat i la motivació pel lloc de treball, la proactivitat en la recerca d’ocupació i la situació socio-econòmica de cada persona.

El programa prioritza preferentment diferents col·lectius. Dins les persones aturades de llarga durada, les majors de 52 anys i persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania.

Les persones participants en el procés de selecció han estat derivades per l'Oficina de Treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i en el cas de la línia majors de 52 per la mateixa entitat, a partir d’oferta publicada a la Xarxa Xaloc. Les persones candidates han passat entrevistes de selecció i s’ha prioritzat les situacions de vulnerabilitat, recollint el seu perfil professional i la idoneïtat de l’ocupació per la qual se’ls contracta.

Dins la línia PANP per a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació s’han contractat 2 oficials de 2a de pintura, 12 auxiliars Administratius/ives, 6 auxiliars d'Informació i 3 vetlladors/es escolars.

Pel que fa a la línia MG52 per a majors de 52 anys o més en situació d'atur que estiguin en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), s’han contractat 2 auxiliars d’Inspecció, 5 auxiliars d’informació, 10 auxiliars de serveis i auxiliars administratius/ves.

Per altra banda, s’han contractat 12 peons i 3 auxiliars de serveis des de la Línia PRGC, per a persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

L’objectiu de les contractacions és afavorir la inserció laboral de les persones i millorar la seva  ocupabilitat (possibilitat de trobar feina) específicament en els col·lectius objecte de la convocatòria. Millora competencial i qualificació professional.

 

 

 

 

 

 

 

Publicat a